Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Adeu al mur de la vergonya: València ordena la retirada d’un panell antisoroll alçat en l’horta de Benifaraig

El mur alçat en plena horta de Benifaraig.

Carlos Navarro Castelló

1

“Com a alcaldessa de Benifaraig, però també com a valencianista, militant d’esquerres i persona compromesa amb el territori, no puc manifestar més que el meu rebuig a aquesta tanca acústica perpetrada al meu poble. Cap agressió més contra l’horta i el territori. Actuem”.

Així de contundent s’ha mostrat a través de les seues xarxes socials l’alcaldessa pedània de Benifaraig, Tamara Martínez, designada com a tal pel seu propi partit Compromís i a qui no li ha tremolat el pols a l’hora d’alçar la veu, malgrat que la seua formació governa l’Ajuntament de València, amb l’alcalde Joan Ribó al capdavant, amb el PSPV com a socis al capdavant de la corporació.

L’origen de la polèmica ve per la construcció d’una pantalla antisoroll amb què s’ha vist sorpresos des de principis de setmana el veïnat de la pedania per a separar l’antic camí de Montcada (CV-315) d’un pla urbanístic aprovat l’any 2008. El mur suposa una barrera d’un enorme impacte visual enmig de l’horta de Benifaraig.

Segons ha explicat Martínez, la promotora va presentar el 2008 un estudi d’impacte acústic a la Diputació de València, per tal com aquesta carretera depenia de la corporació provincial.

Aquest document incloïa les pantalles acústiques com a solució a l’afecció del soroll del trànsit en la futura urbanització.

No obstant això, l’alcaldessa pedània ha comentat que, segons li han explicat des de la Diputació, la presentació de l’estudi és un tràmit burocràtic obligat, però no implica l’execució, que ha de controlar l’administració supervisora, en aquest cas l’Ajuntament de València.

“Aquestes pantalles que es van projectar l’any 2009; hui dia són completament incompatibles amb la Llei de l’horta aprovada l’any 2018”, ha afirmat.

Sobre aquest tema, fonts de l’Ajuntament de València han informat que ja han ordenat a l’empresa promotora el desmuntatge del mur i que s’ha traslladat a la Diputació, com a titular de la carretera, un pla de pacificació del tràfic per a frenar les molèsties en forma de sorolls i contaminació i per a dotar-la de més seguretat per al veïnat.

Etiquetas
stats