Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un alcalde del PP inhabilitat per prevaricació vota a favor d’un contracte de fems de 16 milions d’euros

Carlos Ramírez, alcalde de Sant Fulgenci

Miguel Giménez

València —

Carlos Ramírez, alcalde de Sant Fulgenci, localitat de la comarca alacantina del Baix Segura, ha estat condemnat a huit anys i mig d’inhabilitació per prevaricació pel jutjat penal número 1 d’Oriola per haver concedit sense publicitat ni oferta pública subvencions municipals per valor de 195.000 euros, entre els anys 2011 i 2014, a una entitat creada i controlada per l’Ajuntament per a la gestió de les escoles esportives, l’associació esportiva Sporting San Fulgencio.

Ramírez, que es va presentar a les eleccions i va ser elegit alcalde com a membre del Partit Popular, va sol·licitar la baixa voluntària en el PP després de publicar-se la sentència per a poder defensar-se. No obstant això, es manté en l’Alcaldia i va anunciar la intenció de recórrer contra la sentència, que no és ferma.

El 15 de novembre passat es va celebrar en l’Ajuntament una comissió d’Urbanisme en què es va aprovar la proposta de l’alcalde per a sol·licitar informació a l’UTE Entorno Urbano y Medio Ambiente SL i Acciona, que és a més administrador únic de la primera mercantil, sobre la seua oferta a la licitació del servei d’arreplega i transport de residus sòlids urbans i neteja viària en el municipi. Es tracta del pas previ a l’adjudicació del servei i va comptar amb el suport dels vots dels set edils del PP –inclòs l’alcalde, que la secretària municipal certifica que es manté sota les sigles del PP– i del regidor d’UPyD.

Posteriorment, el 22 de novembre, es va celebrar un ple extraordinari en què es va aprovar la proposta de l’Alcaldia per la qual se sol·licitava documentació a l’UTE participada per Acciona –disposa d’un termini de deu dies–, pas previ a l’adjudicació del contracte, valorat en 16 milions d’euros. L’aprovació es va produir, de nou, gràcies als vots de l’alcalde, els altres sis edils del PP i el representant de Ciutadans.

Dures crítiques del PSPV

El PSPV, que ha sol·licitat que Ramírez passe a formar part del grup dels regidors no adscrits, censura que el Partit Popular mantinga en l’Alcaldia un primer edil condemnat per prevaricació. A més, com ha explicat el seu portaveu a Sant Fulgenci, Alejandro Sampere, els socialistes estan en contra que un contracte d’aquesta envergadura –per la quantitat i per la durada, 22 anys– l’execute un alcalde “que ja està condemnat per prevaricació”.

“No parlem de dubtes i suposicions, sinó d’un jutge que ha considerat provat que Carlos Ramírez, en la seua condició d’alcalde, va utilitzar diners públics per a beneficiar els seus amics”, apunta Sampere, el qual considera que la línia roja “està més que sobrepassada”. Per això, han exigit la dimissió del primer edil.

El secretari d’Organització dels socialistes valencians, José Muñoz, considera “escandalós” el que passa en aquest municipi del Baix Segura, una comarca on “precisament s’han patit episodis vergonyosos de corrupció del PP amb la gestió del fem, amb el cas Brugal o l’exalcalde de Torrevella, Pedro Hernández Mateo, que va ser empresonat per l’adjudicació de la contracta de fems”.

Muñoz retrau a la líder del PPCV, Isabel Bonig, que novament “es tape els ulls i consenta que un alcalde inhabilitat per haver donat diners públics a persones afins al PP, adjudique el contracte més important de la localitat, almenys aquesta legislatura”.

Etiquetas
stats