Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El mural que homenatja el Guernica a Santa Pola rep pintades feixistes

El bou d'Osborne de Santa Pola, ple de pintades feixistes.

elDiariocv

Amb parts esborrades i replet d'esvàstiques i creus cèltiques. Així s'ha trobat un afeccionat a la fotografia el bou d'Osborne que l'artista urbà Sam3 havia convertit en un homenatge al Guernica de Picasso a Santa Pola.

El muralista il·licità va pintar al maig aquest emblema publicitari per a denunciar la tauromàquia reinterpretant l'obra de Picasso. Dissabte passat, quan un afeccionat a la fotografia es va desplaçar a retratar el mural, es va topar amb que estava replet de simbologia feixista. L'usuari ha penjat la imatge en el seu compte d'Instagram per a denunciar l'atac.

Sam3 va decidir homenatjar el bombardeig de Guernica quan es van complir 80 anys a través de l'obra de Picasso, afegint el seu toc de denúncia cap a la tauromàquia. El bou es troba en el parc natural de ses Salines de Santa Pola, en la CN-332.

Malgrat algunes crítiques, l'Ajuntament va decidir mantenir-lo i l'empresa que posseeix els drets de la tanca no ha intentat repintar-lo. El 2009 l'artista urbà va pintar sobre aqueix mateix bou de Santa Pola una vaqueta, símbol de la crisi econòmica, que en aqueix moment sí es va decidir tapar. “Quan veig com ha quedat el bou, veig art i també un al·legat contra la guerra i en favor de la llibertat”, va explicar la regidora de Turisme de Santa Pola en veure el mural.

Etiquetas
stats