La portada de mañana
Acceder
Los expertos de Sanidad consideran que el pasaporte COVID no reduce contagios
Las tres palabras que dinamitaron el acuerdo entre el Gobierno y ERC
Opinión - Almudena Grandes: recuérdalo tú y recuérdalo a otros, por Olga Rodíguez

Huit mesos de presó per a l’exnúmero dos de Carlos Fabra pel cas de la depuradora de Borriol

L'exnúmero dos de Carlos Fabra, Francisco Martínez, a l'Audiència de Castelló

L’exvicepresident de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, ha estat condemnat a 8 mesos de presó per la Secció Segona de l’Audiència Provincial per un delicte de negociació prohibida a funcionari públic. El Tribunal també l’ha inhabilitat durant dos anys per a ocupar o exercir un càrrec públic, i li imposa, a més, una multa de 12.600 euros.

La Sala ha absolt els dos fills de la mà dreta de Carlos Fabra; l’exalcalde de Borriol, Adelino Santamaria; i els empresaris Raúl Babiloni i Luis García del Campillo, que igualment es van asseure al banc dels acusats per presumptes irregularitats en l’expropiació d’uns terrenys en aquesta localitat en què s’havia de construir una depuradora. El fiscal els acusava dels delictes de prevaricació, tràfic d’influències, frau il·legal i negociacions prohibides. Per això, havia sol·licitat per a Martínez quatre anys de presó i 29 d’inhabilitació i tres anys de presó per a Santamaría.

El Tribunal no considera provats aquests delictes. La sentència, notificada a les parts, no és ferma i s’hi pot recórrer en contra en cassació davant del Tribunal Suprem.

A declarar el 9 de maig

A declarar el 9 de maigA Martínez encara li queda un altre procediment obert, que l’obligarà a declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 4 de Castelló el 9 de maig, a les 9.30 hores. L’exvicepresident de la Diputació, els seus dos fills i l’esmentat Babiloni està investigats en una causa per frau i exaccions il·legals, que es va iniciar a partir d’una querella de la Fiscalia presentada el mes de gener passat. Es tracta d’unes diligències separades del cas de la depuradora de Borriol.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats