Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València impulsarà els negocis d'hostaleria en municipis despoblats

La Diputació vol ajudar a impulsar el sector per atraure població.

Toni Cuquerella

0

La Diputació de València, a través del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València (CEEI València), ha iniciat un programa dirigit a establiments d'hostaleria o activitats relacionades amb el turisme rural, en les quals assessorarà i acompanyarà a persones emprenedores disposades a emprendre un negoci des de zero o accedir a un traspàs d'un establiment ja existent.

El diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell, explica que “este programa va molt més enllà de dinamitzar les economies dels pobles: el focus és fer-ho promovent també la vida cultural, social i emocional dels municipis”, i aclarix que el programa “abasta tant propostes que encara no han sigut desenvolupades com startups que desitgen afermar el seu negoci i establir la seua estratègia de creixement”.

En este sentit, Mascarell opina que “els bars als pobles d'interior transcendixen a l'hostaleria: són el cor de la comunitat i, a vegades, la nostra millor ferramenta per a lluitar contra la soledat i, al mateix temps, crear atractiu en l'àmbit turístic i inversions immobiliàries”.

Per part seua, el CEO de CEEI València, Ramón Ferrandis, afirma: “l'objectiu del CEEI és millorar la societat donant les ferramentes necessàries a empreses que tindran un impacte positiu. Amb este programa pretenem acompanyar als projectes rurals perquè es convertisquen en un element vertebrador i propulsor d'estos territoris”.

Acompanyament i mentorització

Baix la denominació 'Mentoring Horeca' (Hostaleria-Restauració-Cafeteries) el programa Mentoria Rural en Hostaleria, el qual compta també amb l'assessorament de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, experts del CEEI ajudaran a emprenedors des de la idea inicial de negoci fins a la seua implantació i seguiment; així com aquells que vulguen accedir al traspàs d'un establiment ja existent.

Un altre dels aspectes clau del programa impulsat per la Diputació de València és l'anàlisi i la informació de les ajudes i subvencions més adequades per als projectes, promovent així l'accés a finançament que ajude a la seua implantació real.

Mentoring Horeca, el termini d'inscripció del qual ja està obert, desenvoluparà les seues activitats en format en línia, amb l'objectiu facilitar l'adhesió de les persones beneficiàries des de qualsevol punt del territori.

“Esta mentoria està en la línia del projecte Reactivem, la plataforma digital que juntament amb l'Ajuntament de València connectarà emprenedors urbanites amb oportunitats de traspàs en zones despoblades, i en coordinació amb els programes de revitalització socioeconòmica que aborden el com, quan, el qui i l'on. En definitiva, un 360 en impuls dins de les competències de la Diputació”, conclou Avelino Mascarell.

Etiquetas
stats