Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís a Burjassot critica que l'alcalde (PSPV) estudie nomenar un cap de policia vinculat a l'extrema dreta

Leopoldo Bonías, condemnat per amenaces a regidors com a cap de Policia a Xirivella

Laura Martínez

València —

El PSPV de Burjassot proposa a un intendent de la Policia Local de València vinculat a l'extrema dreta perquè es faça càrrec de la Policia Local en aquest municipi, segons ha denunciat en les xarxes socials el seu soci de govern, la coalició Compromís. Leopoldo Bonías podria incorporar-se a la intendència de la Policia Local l'un de gener.

Bonías va ser condemnat pel Tribunal Suprem fa dues dècades per amenaces, pistola en mà, a regidors i policies en la seua època de responsable de la Policia Local de Xirivella. També ha sigut president de la Federació Valenciana de Boxa i se li va acusar a més de provocar un èxode de funcionaris del cos de Policia a Paterna per continus assetjaments, 'mobbing' i vexacions, segons la coalició. La Sala Segona de l'Audiència Provincial de València el va condemnar a divuit mesos de suspensió d'ocupació i sou i el Suprem va ratificar la condemna.

El canvi, expliquen des de Compromís, es deu a la mala relació de l'alcalde de Burjassot, Rafa García, amb l'actual intendent de la Policia, José del Riu, que fins i tot han arribat al jutjat del contenciós per algunes qüestions i ha quedat relegat a tasques burocràtiques. Donada l'edat de l'actual cap de Policia, que supera els 54 anys, no pot presentar-se a les proves per al canvi de comissaria. Segons Compromís, l'alcalde ha intentat durant mesos trobar un substitut, però cap ha volgut fer-se càrrec de la prefectura de Burjassot.

Bonías passarà per una prova de sis mesos en la Policia Local i “si no és conflictiu” passarà a ser funcionari de l'ajuntament, en una plaça creada fa sis mesos de rang superior, com a comissari de la policia.

Des del PSPV de Burjassot expliquen que el procés no està tancat i hi ha altres candidats interessats, així com que no és un nomenament, sinó una plaça a la qual es presenten per mèrits. A més, enlletgeixen a Compromís que, si tan mal candidat és, no hauria de ser intendent de la Policia a València amb Joan Ribó.

stats