Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Comunitat Valenciana aplicarà el toc de queda a la meitat de la població d’1.00 a 6.00 h fins al 16 d’agost

El Govern valencià reuneix la comissió interdepartamental per a avaluar les pròximes restriccions.

Carlos Navarro Castelló

0

El president del Govern valencià, Ximo Puig, ha comparegut dijous després de la reunió de la mesa interdepartamental a què també han assistit la vicepresidenta, Mónica Oltra, el vicepresident Rubén Martínez Dalmau i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, entre altres membres de l’executiu, per estudiar les restriccions vigents davant el creixement exponencial dels contagis en les dues últimes setmanes a la Comunitat Valenciana.

Puig ha confirmat que s’ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) l’aval per a estendre la limitació de mobilitat nocturna d’1.00 a 6.00 h –toc de queda– a 77 municipis davant l’increment dels contagis, la qual cosa afecta 2,5 milions de persones, la meitat de la població de la Comunitat Valenciana, fins al 16 d’agost. Fins ara s’aplicava en 32 ciutats.

Barceló ha informat de les localitats que deixaran de tindre confinament nocturn, de les 32 aprovades fa dues setmanes, perquè han millorat la situació de la pandèmia: Alaquàs, Almàssera, Catarroja, Montcada, Picanya, Quart, Sedaví i Tavernes Blanques.

També s’ha demanat permís al TSJCV per a estendre fins a la mateixa data la limitació de 10 persones per a fer reunions en l’àmbit públic i privat.

Els municipis afectats a la província d'Alacant: Alfàs del Pi, Alacant, Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d'en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, La Nucia, Muro de Alcoy, Ondara, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Sax, Teulada i Vila Joiosa.

A la província de Castelló: Alcalà de Xivert, Almenara, *Benicassim, Borriana, Borriol, Onda, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

A la província de València: Albal, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Buñol, Burjassot, Canals, Chiva, Foios, Gandia, Godella, L'Eliana, L'Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, Pobla de Farnals, Pobla de Vallbona, Puçol, Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunt, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Turís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco i Xirivella.

Sobre aquest tema, la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ja ha informat que no s’oposa a les noves restriccions i la pròrroga amb motiu de la COVID que ha sol·licitat la Generalitat Valenciana. La Sala Contenciosa del TSJCV ja ha donat el vistiplau a totes les mesures.

La resta de les mesures i les limitacions que afecten l’hostaleria i l’oci es mantenen, mentre que en el cas dels espectacles l’aforament es redueix en interiors al 50% o a un màxim de 1.500 persones i han d’acabar a les 0.30 h. Els mateixos aforaments s’aplicaran a recintes esportius tancats, mentre que en les piscines cobertes l’aforament també es redueix al 50%.

Les característiques de la variant delta fan que siga recomanable incrementar les distàncies interpersonals, atés que té més capacitat de transmissió, i fer una atenció especial a les reunions en interiors.

Des que es van aprovar les últimes mesures el dijous 8 de juliol, la incidència acumulada ha passat de 262 a 518 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies registrats dimecres. També s’han duplicat les hospitalitzacions, que han passat de 260 ingressats, 29 dels quals en l’UCI, a 525 de dimecres, 72 en l’UCI.

Etiquetas
stats