La portada de mañana
Acceder
La España temporal: una máquina que crea y destruye 100.000 empleos al día
Almudena Grandes, la escritora que se negó a olvidar
OPINIÓN | Salpicaduras de mierda judicial, por Elisa Beni

El consum de marihuana desplaça l’haixix entre els joves valencians

Un consumidor prepara un 'canut' de marihuana.

Els joves valencians fumen ja més marihuana que haixix. Això es desprén de les conclusions d’un estudi sobre consum de cànnabis entre la joventut valenciana elaborat per l’ONG Controla Club amb finançament de la Conselleria de Sanitat i Salut Universal. El 63,42% de la població juvenil enquestada afirma que ha consumit en algun moment de la seua vida cànnabis, molt per damunt del 37,5% del total de la població espanyola de 15 a 64 anys que, segons les dades de prevalença sobre consum del Pla Nacional sobre Drogues, reconeix haver fumat marihuana en algun moment. Pel que fa a la freqüència del consum, l’estudi revela que el 34,93% dels joves que han participat en la mostra han consumit haixix durant l’últim mes. 

Així doncs, el 6,8% fumen diàriament una mitjana entre un i tres porros (l’edat mitjana d’inici del consum se situa en 14,85 anys). L’ONG ha fet la seua enquesta en les tres capitals valencianes i en llocs on específicament considera que es produeix més consum: “zones d’oci, places, parcs, parcs de patinatge i voltants de centres educatius i de formació”.

Els mediadors de l’ONG han utilitzat microscopis LED de 60 augments que han permés observar la presència de substàncies potencialment nocives en la marihuana. Al voltant d’un 60% contenia fongs (Botrytis). L’ONG es dedica a informar els joves potencialment consumidors, entre 13 i 25 anys, sobre les possibles substàncies adulterants que sovint inclou l’haixix (“cautxú, plàstic, goma, parafina i, fins i tot, femta).

L’estudi ha elaborat una taula de percepció de riscos dels joves valencians amb relació a substàncies tan variades com l’alcohol, el tabac, el cànnabis o l’heroïna i l’LSD, entre altres. La percepció de risc de la marihuana se situa per davall del tabac i de l’alcohol. El 50,7% dels enquestats asseguren que consumeixen exclusivament marihuana, el 5,3% únicament haixix i el 43,8% consumeixen indistintament totes dues substàncies. A més, en termes pressupostaris, el 53,6% de les persones enquestades assenyalen que es gasten fins 10 euros setmanals i un 33%, entre 15 i 25 euros. 

L’enquesta també recull els efectes adversos del consum de marihuana entre els joves que conformen la mostra: un 19,03% reconeixen que han patit lipotímies i baixades de tensió, un 17% crisis d’ansietat, un 13,13% arrítmies i taquicàrdies i un 12,4% trastorns del son. 

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats