Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València estrena la sisena edició del cicle de Teatre de la Memòria

Una de les obres del cicle Teatre de la Memòria.

Lucas Marco

0

La delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València inaugura la sisena edició de Teatre de la Memòria en col·laboració amb el Centre Teatral Escalante. “Les arts escèniques permeten mostrar la memòria d’una manera tan real que emociona l’espectador i li transmet la duresa” del període de la Guerra Civil, indica l’àrea dirigida pel socialista Ramiro Rivera. “El teatre, com a espai de trobada, ens permet recrear el nostre passat com a societat i ens ajuda a la construcció d’un relat col·lectiu dels esdeveniments”, afig. 

El cicle inclou cinc obres teatrals que es podran veure a la sala Matilde Salvador de La Nau de la Universitat de València. El Teatre de la Memòria s’inicia el pròxim 9 de novembre amb l’obra dirigida per Javier Durán Atocha, el revés de la luz, basada en les memòries de l’únic supervivent de l’atemptat de la ultradreta contra el despatx d’advocats madrileny que va marcar un punt d’inflexió en la Transició. L’endemà és el torn de Conservando memoria, dirigida per Izaskun Fernández i Julián Sáenz-López i guardonada amb el Premi Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida. 

L’11 i el 12 de novembre, a les 18 h, La Nau de la Universitat de València estrena Maletes de terra, un espectacle dirigit per Sònia Alejo que narra les vicissituds de cinc dones durant la II República, la Guerra Civil i la postguerra franquista. Els mateixos dies, a les 20 h, el recinte cultural inclou en la seua programació La ciudad de la escarcha, una obra dirigida per Anna Marí i basada en una novel·la de Carmen Martín Gaite. 

El 13 i el 14 serà el torn de la premiada Mauthausen. La voz de mi abuelo, un espectacle basat en el testimoniatge real de Manuel Díaz, supervivent del camp de concentració nazi, a partir dels records gravats per ell mateix abans de morir, als quals dona vida Inma González, la seua pròpia neta.

Totes les obres són gratuïtes, amb reserva prèvia en la taquilla. En les edicions anteriors, el cicle teatral s’ha representat tant en el Teatre Principal, el Teatre El Musical (TEM) i la sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau.

Etiquetas
stats