La portada de mañana
Acceder
Solo tres zonas de Madrid están por debajo del nivel de contagios "preocupante"
El monopolio del PP en el Supremo: 25 años de bloqueos
Opinión - Matar al virus a banderazos, por Esther Palomera

Les noves construccions i obres de millora del Pla Edificant afecten el 40% dels centres educatius públics valencians

Obres del CEIP Regina Violant, a Almassora.

Ja s'han delegat competències a ajuntaments perquè realitzen obres de millora o executen la construcció de noves instal·lacions en prop del 40% dels centres educatius públics valencians. Aquest és un de les dades de l'impacte del Pla Edificant que la Conselleria d'Educació va posar en marxa en 2018 per a accelerar l'obra pública educativa a la Comunitat Valenciana. Un pla inicialment dissenyat per al període 2018-2020 la vigència del qual s'ha prolongat dos anys més i que està dotat amb 1.000 milions d'euros.

El total de projectes i obres que ja s'han iniciat mitjançant el Pla Edificant és de 648. D'elles ja han finalitzat o estan a punt de concloure les obres en 142 centres educatius, segons dades del departament que dirigeix Vicent Marzà. Exemples d'obres de centres completament nous que estaran acabats el curs que ve són el CEIP Rajolar d'Aldaia, amb 5,4 milions d'euros d'inversió o el CEIP La Xara, amb prop 4 milions d'euros. Per al començament de curs també estaran acabats el CEIP Severí Torres de Castelló de la Ribera, i el CEIP Regina Violant, d'Almassora, que construeix directament la Conselleria d'Educació. I arrancaran les obres de l'IES Vicent Verdú, d'Elx, amb un pressupost de més de 13 milions d'euros.

La idea del Pla Edificant és avançar més ràpid en la millora de les infraestructures educatives en multiplicar les administracions que liciten, adjudiquen i supervisen la construcció, ampliació o reforma de centres educatius. Per a això, la conselleria delega les competències als ajuntaments i reserva els fons que costa el projecte. A mesura que l'ajuntament certifica les obres, la Generalitat Valenciana paga directament al contractista.

Segons la Conselleria d'Educació, el Pla Edificant ha generat, des del seu inici en 2018, prop de 7.000 llocs de treball directes i indirectes, atés que cada milió d'euros invertit en infraestructures escolars propícia 168 llocs de treball.

Entre gener i juny d'enguany, i malgrat la paralització causada per la COVID-19, Educació ha executat 25 milions d'euros i s'han generat entre el pla Edificant i les obres directamente executades 4.200 llocs de treball directes i indirectes.

Etiquetas
Publicado el
3 de julio de 2020 - 13:41 h

Descubre nuestras apps

stats