Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La guerra entre PSOE y PP bloquea el acuerdo entre el Gobierno y las comunidades
Un año en derrocar a Al Asad: el líder del asalto militar sirio detalla la operación
Opinión - Un tercio de los españoles no entienden lo que leen. Por Rosa María Artal

Les festes valencianes desterren el masclisme

L'espectacle de 'twerking' celebrat a la plaça de la Constitució de Xàbia

elDiariocv

València —

Alguna cosa està canviant en la concepció de les festes que se celebren al llarg del territori valencià i el que va començar sent alguna cosa anecdòtic s'està convertint en tendència. Multitud d'ajuntaments valencians estan intentant bandejar definitivament el masclisme de les seues festes, començant per les lletres de determinades cançons que són habituals en les revetles nocturnes i acabant amb determinats comportaments.

L'últim exemple ho trobem en la localitat de Bellreguard, on han decidit que la polèmica cançó de Maluma 'Cuatro Babys' no sone durant les festes, ni tampoc cap altra la lletra de la qual denigre o presente la dona com a estereotip sexual, tal com publica el diari Levante-EMV. La prohibició, motivada després de les queixes rebudes per usuaris de les classes de gimnàstica que se celebraven en la platja, afectarà a les discomòbils i a qualsevol altre tipus d'activitat organitzades pel consistori.

Bellreguard se suma així a altres localitats com Riba-roja del Túria, que va condicionar la subvenció de 12.000 euros als organitzadors de les festes -els 'fadrins'-, al compliment d'una sèrie d'exigències en matèria d'igualtat (la no utilització de cançons amb lletres de contingut clarament masclista, no explotar una imatge sexista de la dona...).

Altres polèmiques

Fa només uns dies, l'alcalde de Cullera, el socialista Jordi Mayor, suspenia de matinada un duel de rapers, els coneguts com a 'baralles de galls', davant les queixes rebudes per la Policia Local per la utilització de llenguatge groller, violent, masclista i xenòfob per part dels participants. L'activitat, organitzada per un grup de joves i emmarcada en una jornada de cultura urbana, se celebrava en el passeig marítim de la localitat.

El passat mes de juny, l'ajuntament de Xàbia (Alacant) també havia de demanar perdó per la celebració d'un espectacle sexista durant les festes de les Fogueres. Diferents col·lectius feministes van denunciar el 'twerking' que va tenir lloc en una abarrotada plaça de la Constitució per considerar que aquest ball era “inadequat” pel “inacceptable ús sexista de les dones”.

Altres municipis, com Paiporta o Benissa, han engegat campanyes contra les agressions sexistes durant les seues festes, animant als veïns al fet que denuncien qualsevol actitud d'aquest tipus que patisquen o presencien.

Etiquetas
stats