Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern reconeix que falten tres metges a la presó de Villena

Presó de Villena (Alacant).

Lucas Marco

0

En la presó de Villena (l’Alt Vinalopó) només estan cobertes cinc de les set places de facultatius, segons reconeix el Govern en una resposta parlamentària al senador de Compromís Carles Mulet. La plaça de sotsdirector mèdic està vacant arran de la renúncia del facultatiu que l’ocupava. “Aquesta plaça està previst que es cobrisca”, assegura l’executiu. 

Un equip del Mecanisme Nacional de Prevenció de la Tortura, adscrit al Defensor del Poble, va visitar per sorpresa el recinte penitenciari de Villena i va detectar places de metges previstes en la relació de llocs de treball sense cobrir, tal com va informar aquest diari. La falta de metges “limita, en les condicions actuals, el control facultatiu adequat de les urgències en absència del metge del centre”, conclou l’organisme fiscalitzador. 

Sobre els comunicats mèdics de lesions incomplets que van detectar els tècnics del Defensor del Poble, el Govern addueix que “tots els professionals sanitaris de l’Administració penitenciària saben la importància d’emplenar detalladament i en tots els extrems aquests documents a través de l’aplicació informàtica, que guarda automàticament les dades, sense que puguen ser modificades”.

La visita sorpresa també va observar funcionaris de presons que no estaven identificats correctament. L’executiu assegura que, després de la visita, la direcció del centre va enviar a tots els departaments de la presó una nota informativa en què recordava “l’obligació de tot el personal d’anar uniformat degudament i portar el distintiu personal durant el servei”, amb un avís exprés als caps de servei i als responsables de les diferents unitats que han de “supervisar i exigir” el compliment rigorós d’aquesta obligació. 

La resposta al senador de Compromís també indica que es conformarà un grup de treball de la mesa delegada de representació sindical per plantejar una proposta d’uniformes nous dels funcionaris penitenciaris i estudiar com ha de quedar la identificació personal. 

El Ministeri de l’Interior va remetre un escrit de contestació sobre les consideracions i els suggeriments formulats pel Defensor del Poble que inclou les actuacions que estan fent-se o es preveu escometre “en pro de millorar la gestió penitenciària” en àmbits com la història clínica digital, l’aplicació informàtica de gestió d’instàncies, les activitats en règim tancat i els productes de venda en l’economat.

Etiquetas
stats