Jordi Sevilla: “Em critiquen per estar en una empresa que no existeix”
L’exministre socialista Jordi Sevilla sempre ha tingut fama de vers solt. Els seus articles i els seus llibres mai no han estalviat critiques a ningú, fins i tot si els afectats eren del seu partit. Per això, no sorprén que quan li qüestionen el seu pas a l’empresa privada –en un possible cas de porta giratòria– per part del seu contrincant més immediat a l’esquerra, Podem, hi responga amb bastant sorna.
“Em critiquen per pertànyer a una empresa que no existeix, de cobrar d’una empresa que s’anomena House Water Watch Cooper”, ha expressat Sevilla durant la presentació del seu llibre a València, ‘Conversacions amb Jordi Sevilla’, escrit juntament amb el responsable de la revista TintaLibre, Miguel Ángel Villena. Emparat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (PSPV-PSOE), per Villena i per la també periodista Rosa Solbes, el responsable actual del programa econòmic del PSOE ha fet una reivindicació del candidat que assessora, Pedro Sánchez. “Estem en campanya”, s’ha excusat.
“Cap partit dels dos emergents figura en el CIS com el més ben capacitat per a resoldre la llista de preocupacions que exposa l’organisme”, ha proclamat. “Vaig acceptar estar en l’equip de Pedro [Sánchez] perquè encarna aqueixa renovació, aqueixa ruptura amb les coses del PSOE que no m’agraden”, ha confessat, després de carregar contra “els pallussos que el critiquen en televisió”.
La seua intervenció també ha estat, en part, una confessió ideològica. Ha reconegut que és socialista perquè “per a arribar més lluny en la vida només influeix un 20% el teu esforç, segons el Banc Mundial. Tot els altres factors són externs, i això és molt injust”, ha denunciat. Però també ha parlat de la seua obra compartida. “Vaig fer el llibre amb Miguel Ángel [Villena] perquè, en un món on regna la incomunicació, fer-ho en format de diàleg era anar a contracorrent”, ha afirmat.
La socialdemocràcia com el teatre
Abans de la intervenció de Sevilla, Villena ha explicat els seus vincles amb l’assessor econòmic de Sánchez i Solbes ha traçat un perfil del personatge. Puig, en canvi, ha aprofitat l’ocasió per a reivindicar el socialisme: “La socialdemocràcia és com el teatre. Se la dóna per morta, però sempre està ací”.
El president de la Generalitat, al seu torn, ha tornat a criticar el sistema de finançament i la invisibilitat dels valencians a Madrid. “Vivim en un país en què el Govern central ens exilia”, ha censurat. I ha apostat per una reforma de la Constitució: “Està obsoleta en moltes parts. Necessita una reforma des del diàleg i el consens”. La campanya ha irromput pertot arreu.