Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament i la Generalitat aplaudeixen la marxa de Murthy del Valencia CF i exigeix a Lim que finalitze el nou estadi

Estat actual del nou Mestalla.

El màxim accionista del València CF, Peter Lim, va anunciar dilluns mitjançant un comunicat oficial del club el cessament fulminant del president fins ara, Anil Murthy.

La decisió arriba dues setmanes després de les afirmacions fetes per Murthy durant un dinar amb empresaris, que van ser filtrades mitjançant àudios i publicades pel diari Levante-EMV i Superdeporte, i de la multitudinària i icònica manifestació de l’afició valencianista contra la gestió de Lim, que es va concentrar a les portes de l’estadi mentre es disputava l’últim partit de lliga contra el Celta de Vigo, deixant les graderies buides.

En un d’aquests àudios, el president de l’equip afirma que Compromís vol donar suport al nou camp de futbol i els socialistes parar-lo, mentre “el PP està de costat”. També, relacionat amb l’actuació territorial estratègica (ATE) del nou estadi, en procés de caducitat, comenta que pot denunciar la Generalitat si finalment l’anul·len, cosa que comportaria la pèrdua de drets urbanístics per al club.

Totes dues situacions van generar una condemna unànime de les institucions cap a Meriton Holdings, empresa del magnat que aglutina la majoria accionarial del club, i tant l’Ajuntament com la Generalitat van deixar suspeses les relacions amb l’entitat en un context en què es tractava de buscar una solució per a finalitzar el nou estadi, les obres del qual estan ja 13 anys paralitzades i en un moment en què club havia obtingut una línia de finançament important del fons CVC, a través de La Liga.

Després de la destitució de Murthy van arribar les primeres reaccions polítiques des de l’Ajuntament de València i la Generalitat, vinculades sobretot a la situació del coliseu de l’avinguda de les Corts Valencianes.

“Aquesta és una decisió que correspon a l'àmbit privat, però en qualsevol cas l'important no és qui està sinó què faran: si Lim a partir d'ara complirà o no complirà el que va signar i el que volem tots, que és que complisquen i facen el camp i injecten l'energia suficient perquè aquest equip tinga el que es mereixen els aficionats”, va declarar el president del Govern valencià, Ximo Puig.

En les seues xarxes socials, l’alcalde de València, Joan Ribó, va exigir a Meriton el compliment immediat “de les obligacions adquirides amb la ciutat i amb l’afició”, alhora que va advocar per “garantir que no es posarà en risc el patrimoni que representa una entitat tan arrelada en la nostra societat”.

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, va agrair el comportament dels aficionats ja que “era molt important que una persona que havia manat callar a l'afició de Mestalla no tornara a asseure's en l'estadi representant al València CF”.

Gómez va recordar que encara que haja canviat el president, “no significa que haja canviat la propietat” i en aquest sentit va afirmar que *Meriton “no té la confiança ni la credibilitat per a les institucions”, per la qual cosa va considerar que el canvi en el club “ha de ser molt més profund”.

A més, va comentar que espera que el canvi en la presidència “no servisca d'excusa perquè determinades formacions polítiques tinguen una postura més flexible cap a Meriton” i va assegurar que des del PSPV mantindran “la mateixa posició”. Sobre la situació del nou estadi, es va reafirmar en què “si el club vol mantindre els drets urbanístics, aqueixos recursos només poden anar destinats a invertir en el club i en el nou estadi”.

De la seua banda, el vicealcalde Sergi Campillo va saludar “la destitució de Murthy després de la insostenible situació generada arran de la publicació d’uns àudios que va deixar molt tocada la interlocució amb les institucions”.

Campillo va destacar que es tracta de “un èxit del valencianisme, de l’afició del València CF que ha estat a l’altura i que ha exigit al carrer aquesta destitució i una redirecció de la gestió del club”.

El vicealcalde va recordar també que “la cosa més lògica seria que el València CF fora propietat dels seus socis i per això també està proposant-se una democratització dels clubs i també del València CF”.

Finalment va reivindicar que el club ha de complir “els compromisos adquirits amb la ciutat i amb l’afició i en particular s’ha de resoldre ja el problema del nou Mestalla, aquest estadi s’ha d’acabar i cal que la nova presidència del València CF s’agafe amb molta serietat aquest assumpte i definitivament faça els passos adequats per a complir”.

Etiquetas
stats