Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Literatura eròtica cada any

Imatge de la gala literària del 2015

Toni Cuquerella

Ontinyent —

Amb la convocatòria de la XXII edició del Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, el certamen literari recupera el caràcter anual; queda, doncs, com a anècdota el fet que no es convocara el 2014. Hi ha, però, una novetat afegida: el premi es lliurarà a la tardor. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, “hem fet tant com hem pogut per recuperar l’anualitat d’una cita cultural i un premi únic a escala nacional que ens projecta en tot l’àmbit lingüístic”, reclamació que havien fet nombrosos agents socials i culturals de la comarca, com el col·lectiu d’escriptors Renadiu, l’IEVA o l’AELLC.

Els autors podran presentar-hi els originals, amb un mínim de 50 fulls a doble espai, abans del 25 juliol per a poder optar als 4.000 euros de premi i a la publicació en la col·lecció l’Eclèctica de Bromera. El jurat el formen el guanyador de l’any passat, l’albaidí Josep Penadés, que d’ací a poc temps presentarà Deliri; Alfred Aranda, representant de Bromera; Enri Mollà, nomenada per la Coordinadora en Defensa i Ús del Valencià; Joan Torró, nomenat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida; i el president de la Mancomunitat. El conseller de Cultura, Fede Vidal, ha explicat que “hem volgut formar un jurat en què tingueren cabuda també els representants d’algunes de les associacions que promouen dia a dia la llengua i la cultura a la nostra comarca”.

Al llarg d’aquests anys, hi ha hagut més de huitanta membres que han format part del jurat, com ara escriptors (Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Josep Piera, Carme Riera, Pasqual Alapont, Maria de la Pau Janer o Francesc Bodí), periodistes (Rosa Solbes, Martí Domínguez o Emili Piera) o el desaparegut director de cine José Luis García Berlanga.

Dos guanyadors han repetit guardó al llarg de les vint-i-una edicions. Es tracta de Josep Maria Morreres (el 1994 amb Cinc lais i el 2002 amb Anàlisi) i Joan Olivares, que va guanyar el 1997 amb Dies de verema, obra que va iniciar la seua premiada trajectòria com a escriptor, i el 2007 amb Pell de pruna. A més, hi ha hagut tres obres conjuntes que han obtingut el premi: el 2005, el 2006 i el 2010 la novel·la guanyadora va estar escrita a quatre mans. Es tracta de Mugrons de titani, de Salvador Macip i Sebastià Roig, L’oracle imminent, de Toni Ibàñez i Emma Piqué, i Somiant amb Aleixa, de Francesc Mompó i Mercè Climent.

Etiquetas
stats