Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El fiscal demana 4 anys de presó per a Olivas per estafar a l'inversor en Bankia

José Luis Olivas.

Efe

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita cinc anys de presó per a l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, per estafa als inversors en el cas Bankia, encara que li eximeix del delicte de falsedat comptable que li atribueix el jutge instructor, Fernando Andreu.

En el seu escrit, el Fiscal atribueix aqueix mateix delicte a l'exvicepresident José Luis Olivas, per al qual demana quatre anys de presó, a l'exconseller José Manuel Fernández Norniella (per al qual demana tres anys) i a l'exconseller delegat Francisco Verdú (sol·licita dos anys i set mesos), i exonera als altres 28 imputats pel jutge, entre el soci auditor de Deloitte Francisco Celma i els altres consellers valencians de l'entitat.

El fiscal demana a més que s'impose a cadascun dels quatre acusats una multa de 60.000 euros. Així mateix, sol·licita que declaren com a testimonis l'exgobernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, la resta de tècnics de l'organisme que van declarar durant la instrucció i l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

Es va ocultar la inviabilitat del negoci

El fonamental, segons l'escrit d'Anticorrupció, és que, durant l'eixida a borsa, al juliol de 2011, “es va ocultar” als inversors que el negoci ordinari bancari i parabancari de Bankia, heretat de les caixes, no era viable en un entorn de crisi sense rebre ajudes. I per aquest motiu els atribueix el delicte d'estafa a l'inversor.

Aquesta ocultació s'hauria realitzat de forma “conscient” per part de Rato i la resta d'acusats per la Fiscalia, amb l'objectiu d'obtenir “coste el que coste” els fons necessaris per a cobrir les exigències de capital requerides, i que es va traduir en el perjudici patrimonial ocasionat als accionistes de l'eixida a borsa.

Etiquetas
stats