Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Botànic torna a aprovar els seus pressupostos abans de Nadal

Ximo Puig i Vicent Soler es feliciten després de l'aprovació dels pressupostos 2019

Laura Martínez

València —

0

Les Corts Valencianes han aprovat aquest divendres els últims pressupostos de la legislatura amb el Govern progressista del Pacte del Botànic. L'Executiu autonòmic, format per PSPV-PSOE i Compromís amb el suport parlamentari de Podem, tira endavant els comptes per a 2019 amb un important augment de la despesa pública. I ho fa abans que la majoria de comunitats autònomes, mentre el Govern central converteix l'aprovació dels Comptes en un pols polític per la seua supervivència i a Andalusia la dreta encara està negociant la formació de govern.

PSPV-PSOE, Compromís i Podem han donat el seu suport als comptes públics, mentre que el PP i Ciutadans han votat en contra. Des de la seua presentació han sigut polèmics els 1.300 milions que Hisenda preveu com a ingressos pel sistema de finançament que encara no ha iniciat la seua reforma, així com les transferències que el president del Govern va prometre a Ximo Puig per a garantir els pagaments de les persones dependents o assumir alguns deutes de la Generalitat.

La inversió en infraestructures per a serveis públics i economia productiva que preveu la Generalitat valenciana creix un 44% i se situa en 1.610 milions d'euros. Eleva la previsió de despesa no financera -despesa pública- per a 2019 un 9,9%, fins a 16.708 milions d'euros. És un toc de “aire keynesià”, com va dir en la presentació el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, amb intenció de pal·liar el descens del creixement previst per a l'any vinent.

Etiquetas
stats