Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat recupera 260.000 euros dels diners “robats” en Cooperació

L’exconseller de Solidaritat amb Francisco Camps, Rafael Blasco

elDiariocv

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dijous durant la sessió de control a les Corts que ja s’han recuperat 260.000 euros del “diners robats” en el context del cas Cooperació o “cas Blasco”. El cap del Consell confia a poder recuperar 1,8 milions d’euros més en unes gestions que van “molt avançades”.

Fa poc, el Tribunal de Comptes ha condemnat l’exconseller de Francisco Camps, Rafael Blasco –actualment a la presó–, i els seus còmplices a tornar 1,6 milions d’euros pel frau en Cooperació com a “responsables de la totalitat de la malversació” per les ajudes a Nicaragua que es van destinar a comprar pisos a València.

El president ha assegurat, en resposta d’una pregunta feta pel diputat de Compromís, Fran Ferri, que tots els diners que es recuperen seran destinats a allò que es va decidir llavors, “perquè és ètic i just”; és a dir, als països “més empobrits”, que és “on havien d’haver anat”. La fórmula escollida per a reintegrar-los en la partida de Cooperació per al desenvolupament és la modificació de crèdit.

24 milions en Valmor

Ferri també ha anunciat que, després de la denúncia presentada per Compromís pel perjudici que va poder causar l’adquisició de Valmor a les arques públiques, el Tribunal de Comptes ha iniciat la instrucció del procediment de ‘reintegrament per abast’.

Així, el parlamentari valencianista ha advertit que el Tribunal de Comptes deu haver detectat indicis d’irregularitats després de les diligències prèvies, fet que l’ha portat a iniciar el procediment. Compromís reclama la recuperació de 24 milions d’euros per la “compra fraudulenta” de l’empresa que s’encarregava d’organitzar el Gran Premi de Fórmula 1 a València.

Etiquetas
stats