Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat ja ha fet proves a 671 sanitaris valencians que van usar les màscares defectuoses del Govern i totes han donat negatiu

Màscares Garry Galaxy.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La Conselleria de Sanitat continua rastrejant els diferents departaments sanitaris als quals es van enviar les màscares defectuoses que va repartir el Ministeri de Sanitat la primera setmana d'abril i que va ordenar retirar el passat dia 15.

Com va informar eldiario.es, es tracta del model N95 que fabrica per la signatura Garry Galaxy, però que no garanteixen el mateix nivell de protecció del model FFP2 que usen els sanitaris habitualment.

Fins dimarts passat 21 d'abril, Sanitat havia localitzat un total 1.063 d'aquestes màscares i s'havia realitzat proves a un total de 262 sanitaris, totes elles amb resultat negatiu, excepte en un cas del departament de Sant Joan que està pendent de confirmar.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va actualitzar aquest dijous les xifres en la seua compareixença en les Corts per a donar compte de la gestió de la crisi.

Segons va detallar, de totes les màscares que es van posar a la disposició dels departaments van ser utilitzades 1.216 màscares (153 més de les comptabilitzades dos dies abans). D'elles, a l'hospital de Dénia es van usar 87, a Sant Joan 511, a l'Hospital General d'Alacant 118, a Oriola 200 i en el Clínic de València es van usar 300 màscares.

“En el moment es va procedir a la retirada, cadascun els havia usats en moments diferents. El departament i els preventivistes van cridar als professionals que les hagueren utilitzades”, va explicar Barceló.

Posats en contacte amb ells, es van realitzar proves en tots els departaments. Així, a Dènia es va fer proves a 50 professionals i totes elles han eixit negatives.

A Sant Joan s'ha fet proves a 259 professionals i les PCR han sigut totes negatives. A l'Hospital General d'Alacant s'ha fet proves a 17 professionals, també amb resultat negatiu en totes elles. A Oriola s'ha fet el test a 145 sanitaris i tots els casos han eixit negatius. En el Clínic s'ha fet proves a 200 professionals, també amb resultat negatiu.

“Hem fet un total de 671 PCR als professionals que van poder usar aquestes màscares i tots a excepció d'una persona a Sant Joan han donat negatiu”, va dir Barceló.

Etiquetas
stats