Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La trama de corrupció urbanística valenciana suma la detenció de l'empresari Federico Ferrando i escorcolls a l'excap de finances del PSPV

L'exsecretari de Finances del PSPV José María Cataluña al Senat.

elDiariocv

València —

0

Els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han dut a terme escorcolls a l'habitatge de l'excap de finances del PSPV-PSOE Josep Maria Catalunya aquest divendres. Catalunya ha sigut responsable de les finances del partit durant anys amb els diversos secretaris generals dels socialistes valencians, com Joan Lerma o Joan Ignasi Pla. L'exalcalde de Gilet (València) també va ser vicepresident de Bancaixa.

Entre els detinguts, també es troba l'exalcaldessa de Xixona, la popular Rosa Verdú, així com també un exregidor d'aquesta localitat alacantina, que pel que sembla van tractar d'afavorir a l'empresa de Jaime Febrer en l'adjudicació d'un PAI.

Els agents de l'Institut Armat també han detingut l'empresari Federico Ferrando, soci fundador de les constructores Gesfesa i Edifesa. Ferrando és germà de l'expresident de la patronal Rafael Ferrando.

La causa, declarada secreta, investiga el presumpte cobrament de mossegades durant el període en què Rita Barberá governava l'Ajuntament de València. El Jutjat d'Instrucció número 13 de València investiga els presumptes delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències.

Després de la primera tanda de detencions, aquest divendres continuen els arrestos i els escorcolls.

Etiquetas
stats