Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

El gendre de Zaplana va rebre 2,2 milions des de Suïssa en el compte a través del qual va pagar el lloguer al seu sogre

La casa de l'empresari Luis Iglesias i María Zaplana a Madrid va ser escorcollada per la Guàrdia Civil.

Sergi Pitarch

València —

0

La jutgessa del cas Erial ha imputat María Zaplana, filla de l’expresident de la Generalitat i exministre, Eduardo Zaplana, i el seu marit, l’empresari Luis Iglesias Rodríguez-Viña, per blanqueig de capitals per haver ajudat presumptament a llavar diners amb el pagament del lloguer del pis de València en què l’expolític va residir mentre rebia el tractament de leucèmia entre desembre del 2015 i setembre del 2018. Els agents de la Guàrdia Civil van escorcollar el domicili de la parella en el número dos del carrer de Miraflores, de Madrid, i van interrogar a tots dos, que van acceptar declarar sobre el tema amb els seus advocats.

La Guàrdia Civil ha revelat, segons informació de l’Agència Tributària, que Luis Iglesias –imputat en una altra causa en l’Audiència Nacional amb el seu exsoci Oleguer Pujol– va rebre una transferència de 2,2 milions des de Suïssa l’11 de desembre de 2015 en un compte del Banc Sabadell que comparteix amb María Zaplana. 11 dies després, des d’aquest mateix compte, el matrimoni va començar a pagar el lloguer del pis del carrer de Pascual i Genís on Zaplana –intervingut quirúrgicament durant aqueixos dies– havia de residir els pròxims mesos. 21.000 euros de fiança i 3.500 euros per mes.

L’informe de l’UCO present en el sumari revela que un dia abans de la transferència de Suïssa, el testaferro de Zaplana Fernando Belhot va rebre en un altre compte del Sabadell 1,8 milions d’euros procedents també de Suïssa. “Resulta especialment cridanera aquesta confluència de fons des de Suïssa (4 milions), en la mateixa data (10 i 11 de desembre) i que semblen tindre relació amb Eduardo Zaplana. D’una banda, una d’elles podria haver anat a pagar l’arrendament de l’habitatge i l’altra, per a inversions en el port esportiu d’Altea”.

La jutgessa del cas va autoritzar una entrada i escorcoll de l’habitatge del matrimoni a Madrid i posteriorment la Guàrdia Civil va prestar declaració a tots dos en presència dels seus advocats. En el cas de l’empresari Iglesias Rodríguez-Viña, va explicar que els 2,2 milions són “ingressos professionals” de les societats propietat seua o en les que ha treballat, Drago Capital, Marenostrum Capital i Manzana K. I que els seus emoluments anuals estan al voltant de 350.000 euros. És a dir, que tots els diners d’aqueix compte eren propietat seua i no compartits amb la seua parella, que està com a cotitular.

Durant l’interrogatori, l’empresari va explicar que no havia fet mai negocis amb el seu sogre i va negar haver rebut fons seus o haver-li pagat una comissió. A la pregunta de si Eduardo Zaplana li havia tornat els més de 150.000 euros que va costar el lloguer del pis, Iglesias Rodríguez-Viña va contestar taxatiu que no.

De la seua banda, María Zaplana va declarar davant la Guàrdia Civil que no van tractar mai amb l’empresari búlgar d’Oro Direct, sinó que ho van fer a través d’una immobiliària. Sobre el seu pis en Poeta Querol, va explicar que va pagar 600.000 euros i que era per a “invertir” després d’una donació de son pare.

Etiquetas
stats