Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Beniarjó i el Real estaran connectades amb un pont deu anys després de que una riuada ensorrara l'original

Amigó ha visitat la localitat de Beniarjó

Toni Cuquerella

El municipi de Beniarjó tornarà a estar connectat amb la veïna localitat del Real, una vegada finalitzen els treballs per a la recuperació del pont que tradicionalment ha unit aquest dos nuclis urbans. Unes actuacions que està previst iniciar durant el segon semestre de 2018 i que comptaran amb el finançament íntegre per part de la Diputació de València. D’aquesta manera es donarà resposta a una reivindicació històrica per la qual es ve treballant durant la darrera dècada, des de que en 2007 una riuada arrasara amb el pont originari, segons ha explicat l’alcalde de Beniarjó, Marc Estruch, a la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

Amigó, s’ha mostrat “molt satisfeta” pel fet que des de la Diputació de València vagen a aportar-se els recursos necessaris “per posar fi a una situació que ha alterat i dificultat les comunicacions entre Beniarjó i la veïna localitat del Real i, molt especialment, entre els agricultors d’aquestes dues localitats”, ha remarcat. En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha reconegut que es tracta “d’una inversió elevada, però necessària, que la corporació provincial es veu amb l’obligació d’afrontar per normalitzar les comunicacions i el desplaçament d’un gran nombre de veïns i veïnes”. Segons ha avançat la vicepresidenta, la previsió és que les obres puguen començar durant el segon semestre de 2018 i que la infraestructura estiga finalitzada i en funcionament per a finals d’eixe mateix any.

La recuperació d’aquest pont permetrà que els agricultors del Real i de Beniarjó ja no estiguen obligats a fer una volta de 10 quilòmetres per poder accedir a les seues terres. Una situació que ve produint-se des de que la infraestructura quedara greument danyada després dels episodis d’intenses pluges registrats durant la tardor de 2007, que varen provocar l'ensorrament d'una part del pont i inhabilitaren el seu ús, tant per al trànsit rodat com per al pas de vianants. Per tal de donar resposta a aquesta problemàtica, el passat mes de juny la Diputació de València va aprovar una assignació pressupostària per valor de 452.981,76 euros, quantitat total de las obres, perquè ambdós municipis puguen recuperar aquesta via de comunicació per sobre del riu Vernissa. Abans de que finalitze aquest mes de desembre es portarà a terme la licitació i direcció tècnica del projecte, per a posteriorment poder iniciar les obres.

Etiquetas
stats