Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Un aparatós incendi en una planta química obliga a desallotjar empreses, una guarderia i diversos col·legis a Paterna

El foc es pot veure des de pràcticament tot el polígon

elDiariocv

València —

Un incendi en una empresa de distribució de productes químics (Indukern) en el polígon Font del Gerro de Paterna (en el carrer Ciutat de Barcelona) ha provocat la mobilització de diverses unitats de bombers dels parcs de Paterna, Burjassot i Catarroja, a més d'ambulàncies per atendre als possibles afectats, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana (112) a través del seu compte de Twitter.

El foc ha causat diverses explosions a l'interior de la fàbrica. De moment es desconeix l'origen del foc. L'únic ferit lleu del que hi ha constància, ha sigut donat d'alta.

La planta i les empreses adjacents han sigut evacuades i s'ha recomanat els veïns pròxims al lloc del sinistre, de manera preventiva, que es queden a l'interior dels immobles per a evitar possibles afeccions pel fum per la possible toxicitat dels gasos, que era clarament visible des de la ciutat de València i des de diversos quilòmetres de distància. L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha confirmat que l'incendi ja està controlat.

A més, la Policia Local de Paterna ha tallat al trànsit el túnel d'accés entre la primera i la segona fase del polígon. També ha emès un bàndol en el qual demana els ciutadans que mantinguen tancades les finestres de les seues cases. Així mateix, s'ha desallotjat la guarderia municipal situada en el polígon i s'han suspès les classes en els col·legis pròxims a l'empresa incendiada de forma preventiva.

Indukern

L'empresa Indukern, que ha patit un paorós incendi en el polígon industrial Font del Pitxer de Paterna, es tracta d'una multinacional que fabrica percloretilé i aigua destil·lada i compta amb grans dipòsits de productes químics.

Segons indica en el seu web Indukern S.A.O. subministra, registra i distribueix productes de química fina i serveis associats a tot el món. L'empresa, amb seu central a Barcelona, té diferents divisions dedicades a l'alimentació humana, productes farmacèutics (Kern Pharma), exportació, química industrial i veterinària, entre altres.

Etiquetas
stats