Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig: “La visita del Papa va ser un capítol del manual de la corrupció”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la sessió de control a les Corts

Laura Martínez

València —

La Generalitat valenciana també es personarà en la causa judicial de la visita del Papa. Segons ha explicat el president Ximo Puig, el Consell ha pres aquesta decisió -que es farà efectiva en el ple d'aquest divendres- després de conèixer l'última recerca que afecta a Francisco Camps, Juan Cotino i el bisbe auxiliar de València.

Puig, responent a la pregunta del síndic de Compromis, Fran Ferri, durant la sessió de control celebrada aquest dijous en les Corts, ha qualificat aquest macroevent com “un capítol del manual de la corrupció” que es va desenvolupar dies després de l'accident del metro en el qual van morir 43 persones. Tant el cap del Consell com el portaveu valencianista han condemnat el silenci informatiu de la Radiotelevisió valenciana controlada pel PP respecte a l'accident i la seua promoció de la visita del Papa.

Per a Puig, la recerca explica una forma de fer política, la de l´“ús i abús dels instruments de la Generalitat: conselleries, Vaersa, Cacsa i Canal 9”. “Són noves revelacions de velles sospites”, ha lamentat. Encara que, segons el president, el “pitjor malament” ha sigut la reputació dels valencians en la resta de l'Estat espanyol.

Etiquetas
stats