Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una ‘superregidoria’ que pretén Ribó: Mobilitat Sostenible i Policia Local coordinada per Grezzi

El regidor de Mobilitat Sostenible en funcions, Giuseppe Grezzi

Carlos Navarro Castelló

0

L’alcalde de València en funcions, Joan Ribó, de Compromís, va avançar dilluns després dels resultats electorals que li permetran governar la ciutat quatre anys més amb el suport del PSPV, que pretén modificar l’estructura de funcionament de l’Ajuntament amb la creació de ‘superregidories’ o grans àrees gerencials de les quals penjarien les diferents regidories, amb l’objectiu de millorar la coordinació i el funcionament de l’Ajuntament.

Si bé és cert que Ribó va manifestar també que les negociacions amb els socialistes arrancaran de zero i que està obert a parlar de tot pel que fa al repartiment de competències, diverses fonts consultades per eldiario.es han assegurat que una de les grans àrees que l’alcalde té al cap i que considera prioritària englobaria Mobilitat Sostenible i Protecció Ciutadana, és a dir, Policia Local.

Aquest gran departament estaria coordinat pel regidor de Mobilitat Sostenible en funcions, Giuseppe Grezzi.

Malgrat que les seues mesures de pacificació del trànsit mitjançant la implantació de carrils bici, zones 30 i restriccions al trànsit privat han sigut blanc de les crítiques de l’oposició, la veritat és que la sintonia entre l’edil i Ribó sempre ha sigut bona i de fet els resultats electorals han avalat les polítiques de mobilitat, o almenys no les han penalitzades.

Malgrat que durant la campanya electoral el controvertit regidor ha tingut una presència pública escassa, lluny de la interpretació que s’ha fet des de sectors conservadors, la veritat és que l’estratègia s’ha centrat a focalitzar tot el protagonisme en la figura de Ribó, cosa que no significa que hi haja hagut un distanciament entre tots dos.

De fet, la superregidoria de Mobilitat i Protecció coordinada per Grezzi serà una de les prioritats de Ribó en les negociacions amb el PSPV.

D’aquesta manera, l’alcalde pretén que les mesures que s’implanten en la nova legislatura en matèria de mobilitat estiguen acompanyades del suport de la Policia Local, cosa que des de Compromís consideren que no sempre va passar el mandat passat, en què va estar en mans del PSPV i es van viure enfrontaments sonats entre Grezzi i l’edil socialista de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

Tot i això, les negociacions amb els socialistes, que arrancaran dijous, no seran senzilles. Protecció Ciutadana (Policia Local, Bombers i Protecció Civil) és una regidoria potent que aporta visibilitat i de ben segur des del partit que lidera Sandra Gómez a València demanaran a canvi alguna de les carteres més rellevants que ha portat Compromís els últims quatre anys.

Una de les que podria entrar en la negociació és Cultura Festiva i, en conseqüència, la presidència de la Junta Central Fallera (JCF), en mans de la coalició valencianista d’esquerres i dirigida per Pere Fuset fins ara.

Gómez ha insistit durant tota la campanya electoral en la necessitat de traure les Falles del terreny de la polèmica i el conflicte i ha postulat Pilar Bernabé, que ha obtingut acta de regidora, com la cara visible de les Falles en les files socialistes i com “la primera dona presidenta de la JCF”.

Sobre l’inici de les negociacions, des del PSPV asseguren que volen una relació “d’igual a igual” amb Compromís i que buscaran una fórmula de mestissatge per no quedar-se fora de cap decisió.

Precisament, la portaveu i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, va demanar dimarts “serenitat” als seus socis de govern de Compromís i va advertir que “tant la negociació com el pròxim govern de progrés tindran un lideratge compartit”.

A més, va assegurar que els socialistes volen centrar-se en “la configuració del programa”. La dirigent socialista va reivindicar el “fort creixement” de la seua formació en la cita electoral del diumenge passat, ja que aquest augment de vots permetrà mantindre el Govern de la Nau.

Gómez ha assegurat també que és el moment “d’abordar el lideratge conjunt entre Compromís i els socialistes dins del Govern municipal” perquè és “el que ha decidit la ciutadania amb els seus vots”.

“El resultat ens enforteix dins del Govern i, per tant, hi ha unes inèrcies i dinàmiques determinades que han de canviar”, va concloure.

Etiquetas
stats