Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una nova avaria en l'AVE a Castelló deixa tirat una altra vegada al Govern: a Rajoy en el seu viatge inaugural, a la ministra Delgado aquest divendres

Pasajeros en un AVE.

Miguel Giménez

València —

La ministra de Defensa en funcions, Dolores Delgado, ha participat aquest divendres a Castelló en un acte d'homenatge als represaliats del franquisme. No obstant això, no ha pogut arribar a l'hora prevista a la capital de la comarca de la Plana per un problema en la línia fèrria que uneix la capital castellonenca amb València. Una avaria en les instal·lacions de seguretat i comunicacions d'Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) ha provocat retards de més d'una hora en el Corredor Mediterrani.

Concretament, entre les 12 i les 13.30 hores aproximadament, una incidència a la localitat de Moncofa (Castelló) ha provocat una falta de tensió en la via que ha afectat sis trens, tres de rodalia i altres tres de llarga distància (el comboi de l'AVE, un talgo i un euromed), que han acumulat retards d'entre una hora i hora i mitja.

Des de la seua inauguració, fa menys de dos anys, l'alta velocitat entre València i Castelló ha registrat diversos problemes. Sense anar més lluny, a penes uns mesos després de la seua estrena les obres del tercer carril van obligar els passatgers de l'AVE a realitzar part del seu recorregut amb autobús. I a això se sumen les nombroses crítiques que rep el servei de Rodalia de la línia C-6, que uneix València amb Castelló, pels retards i suspensions que pateix -els rodalies de Renfe han perdut 11 milions d'usuaris a la Comunitat Valenciana en una dècada pel mal servei, els retards i les cancel·lacions-.

Rocambolesc viatge inaugural

El Govern del Partit Popular va vendre al gener de 2018 l'estrena de l'AVE entre Madrid i Castelló com un assoliment. El llavors president, Mariano Rajoy, no va dubtar a protagonitzar aqueixa estrena al costat de l'aleshores ministre de Foment, Íñigo de la Serna. No obstant això, aquell viatge inaugural es va convertir en un fracàs monumental. El comboi, que havia de realitzar el trajecte entre les dues ciutats valencianes en 55 minuts, va tardar una hora i quart després de romandre aturat durant 22 minuts a Sagunt. El problema va ser llavors una fallada en el sistema de canvi de via.

Tan sol uns dies després d'aqueix primer viatge, una nova avaria va impedir la circulació del tren d'alta velocitat, per la qual cosa els 47 viatgers que viatjaven a bord van haver de prendre un tren de Rodalia fins a València i des d'allí prendre un altre AVE fins a Madrid, destinació original del comboi.

Etiquetas
stats