Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Foment confirma que l’AP-7 serà debades i de gestió pública quan acabe la concessió, al desembre del 2019

L'autopista de peatge AP-7 a l'altura de Sant Vicent del Raspeig, Alacant.

Carlos Navarro Castelló

0

Els 373 quilòmetres de l’autopista AP-7 entre Tarragona i Alacant seran gratuïts i de gestió pública a partir de l’1 de gener de 2020, l’endemà de la data en què expira la concessió, prorrogada el 2007 pel Govern d’Aznar.

Així ho han confirmat fonts del Ministeri de Foment a eldiario.es, arran de les declaracions del senador de Compromís, Carles Mulet, que va denunciar recentment que el Govern evitava “explicar amb claredat quines són les pretensions reals respecte al futur de l’AP-7 en el territori valencià”.

Des del departament que dirigeix el ministre socialista valencià José Luis Ábalos han assegurat que mantenen el compromís adquirit amb el Consell sobre aquest tema i asseguren que se seguirà el model aplicat en l’AP-1 entre Burgos i Armiñón, autopista rescatada fa poc.

Les mateixes fonts han comentat que aquesta qüestió és independent de la necessitat d’obrir un debat sobre el finançament de les infraestructures, però en qualsevol cas, han insistit que la gratuïtat i la gestió directa de l’AP-7 serà una realitat.

Així li ho va transmetre el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, a la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, en una reunió que van mantindre a finals del mes de novembre passat.

En la trobada, Izquierdo va assegurar que Foment ja estava redactant els plecs de condicions del manteniment de la carretera que assumirà la direcció territorial de carreteres i suposarà un import de 16 milions d’euros, dels quals 12 milions correspondran al tram que transcorre per la Comunitat.

L’any vinent també es licitaran els accessos a l’AP-7 des de Vinaròs i Oliva, molt demanats per totes dues poblacions.

 

Etiquetas
stats