Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Es recupera la normalitat a Paterna després de l'incendi en una planta química del polígon Font del Gerro

Columna de fum causada per l'incendi de Paterna.

Agències

València —

L'aparatós incendi industrial declarat dimecres passat en una empresa química del polígon Font del Gerro de Paterna, en l'àrea metropolitana de València, es troba perimetrat però encara no ha sigut donat per controlat quasi 24 hores després del seu inici.

El Consorci provincial de Bombers ha informat aquest dijous que una trentena d'efectius, amb l'ajuda de set camions cuba, han treballat per torns durant la nit en les tasques d'extinció, dificultades pel fort vent que ha bufat de forma intermitent.

L'incendi va causar danys en almenys set naus industrials situades al costat de la sinistrada i cremades de segon grau a un empleat, que ja ha sigut donat d'alta, així com el desallotjament de 3.000 treballadors i la suspensió de classes en els col·legis de la zona.

El sinistre va començar al voltant de les 9.30 hores de dimecres en la indústria Indukern quan es realitzava un transvasament de productes químics i, a més de nombroses explosions de bidons, va generar flames d'entre 40 i 50 metres d'alçada.

El foc va causar danys a unes sis naus adjacents, totes elles situades en la segona fase del polígon, encara que els bombers van aconseguir contenir l'avanç de les flames i des del migdia el foc va quedar contingut en l'illa que ocupava l'empresa química.

El Lloc de Comandament Avançat (PMA) del Consorci Provincial de Bombers va decretar anit la fi de la recomanació de confinament a Paterna per l'incendi, després de comprovar que amb prou faenes quedava fum en el terme municipal.

La Generalitat valenciana ha assegurat que el fum de l'incendi no ha superat en cap moment els llindars de toxicitat, encara que els serveis d'Emergències van aplicar els protocols com a mesura preventiva.

Els plans d'emergència, van funcionar

Daniel Díaz-Varela, director general de la Indukern, va voler traslladar, en primer lloc, les seues disculpes per aquest accident: “lamentem profundament l'impacte que aquest incendi ha tingut tant per als habitants de la zona com per a la resta d'indústries del polígon”.

Dins de la gravetat dels fets, els plans d'emergència tant interns com externs han funcionat correctament. Solament una persona ha resultat ferida lleu i ha sigut donada d'alta aquest mateix matí, i la resta de la plantilla i personal de la zona han sigut evacuats amb rapidesa i seguretat.

Els tècnics han confirmat que el fum causat per la combustió del líquid contingut en els tancs no ha superat els índexs de toxicitat.

L'incendi va afectar de manera important tant a les oficines com el magatzem de la Divisió de Química Industrial d'Indukern a Paterna, que ocupaven 9.000 metres quadrats i havien sigut renovades recentment. Els magatzems contenien productes químics líquids tipus hidrocarburs i alcohols i complien amb tots els requisits legals per a l'emmagatzematge d'aquest tipus de substàncies.

Retorn a la normalitat

Els col·legis i instituts de Paterna han obert ja les seues portes amb normalitat aquest dijous després de l'incendi de grans dimensions registrat en una empresa de productes químics en el polígon industrial de Font del Gerro, que està perimetrat però encara no controlat, segons han informat fonts de l'Ajuntament i de Bombers.

Etiquetas
stats