Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Mónica Oltra sancionarà tres residències per haver permés l’entrada a edils del PP que es van saltar els protocols de vacunació

El alcalde de La Nucía, Bernabé Cano, en la residencia de Savia.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha obert una investigació que afecta almenys tres residències a què van accedir dos regidors i un alcalde del PP sense cap mena de permís i es van saltar, per tant, el Decret llei 12/2020 que regula les mesures de seguretat establides per a aquests centres, als quals en aquests moments no poden accedir ni tan sols els familiars dels residents.

Segons han informat fonts del departament esmentat, l’article 6.8 de la normativa estableix com a infracció greu amb possibilitat de multa de fins a 30.000 euros “l’incompliment del règim de visites, eixides i ingressos establits en els plans de contingència dels centres de serveis socials”.

També des de Salut Pública, la secretària autonòmica, Isaura Navarro, ha informat que remetrà una carta a totes les direccions de les diferents residències de la Comunitat Valenciana per mitjà de la qual sol·licita dades de l’accés de personal alié a les residències durant el procés de vacunació, així com de persones vacunades en aquestes que no estan dins del protocol.

En concret, Igualtat investiga els fets esdevinguts en dues residències de la Nucia, una del grup Savia i l’altra anomenada Montebello, i un altre centre del grup Savia a Oriola.

A la primera d’aquestes va accedir l’alcalde de la localitat, Bernabé Cano, que, a més, ja s’ha vacunat saltant-se el protocol, argumentant que presta serveis com a metge del sector privat en un club de futbol local, malgrat que els sanitaris de la privada encara no han entrat en el procés i malgrat que té pretesament exclusivitat com a alcalde i diputat provincial, ja que va sol·licitar una excedència com a metge de la sanitat pública per a exercir els seus càrrecs polítics.

Cano va accedir a més a la residència amb un equip de reporters de la televisió local per gravar-se mentre les persones majors es vacunaven, elevant el risc d’un brot eventual en una residència que de moment no ha tingut contagis. Tant l’Ajuntament de la Nucia com la residència han declinat donar explicacions sobre aquest tema a elDiario.es.

D’altra banda, el 13 de gener passat la regidora de Residents Estrangers de la Nucia, Jessica Gommans, també va accedir a la residència Montebello per fer-se la foto durant la jornada de vacunació, fets que també investiguen des d’Igualtat.

El tercer cas que s’investiga es refereix a una altra residència del grup Savia a la ciutat d’Oriola, a què, com va informar aquest diari, va accedir i s’hi va vacunar José Galiano, regidor de Sanitat de l’Ajuntament, governat pel PP amb majoria absoluta.

L’edil de Sanitat explica al diari Información que el seu centre de salut li va oferir la primera dosi perquè sobraven en els vials oberts en una residència de la tercera edat.

No obstant això, Sanitat afirma que no sobren dosis en cap cas, ja que, si algú del primer grup (persones majors de residències, de fora de residències i personal sanitari i sociosanitari en contacte directe amb afectats) es nega a posar-se la vacuna, l’han d’oferir a altres persones del mateix grup i, si no és possible, el protocol estableix que s’ha de passar al grup 2, és a dir, personal sanitari que no està en primera línia de risc.

Etiquetas
stats