Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un home mort el 13 de febrer per pneumònia a València és el primer mort amb positiu per coronavirus a Espanya

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en roda de premsa.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat aquest dimarts que una segona anàlisi ha detectat la presència de coronavirus en un pacient amb una pneumònia d'origen desconegut que va morir a l'Hospital Arnau de Vilanova de València el passat 13 de febrer.

Així ho ha confirmat la consellera en una roda de premsa convocada aquest dimarts a la vesprada, en la qual ha explicat que aquest cas s'ha detectat després del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d'origen desconegut.

Amb aquest cas, sumen 19 els casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, sent un d'ells el mort. En concret, a més d'aquesta persona, aquesta vesprada s'ha sumat un altre cas, el d'una dona que s'ha detectat a l'Hospital de Manises.

Barceló ha explicat que el pacient mort, de nacionalitat espanyola, “no era jove” i que havia viatjat recentment a Nepal. Una vegada confirmat el positiu per coronavirus, s'ha iniciat el protocol de seguiment de les persones que van estar en contacte amb el mort.

La consellera ha afegit que, seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat, ordenaran que els partits que disputaran el València CF contra l'Atalanta i el València Basket contra l'Olímpia de Milà es juguen a porta tancada.

Al mateix temps, ha explicat que en el cas de les competicions esportives d'esports minoritaris en els quals es puga portar un control i seguiment dels esportistes i els seus acompanyants, no es prendrà cap mesura addicional.

En el cas de competicions no professionals que manquen d'implicació classificatòria i els esportistes o els afeccionats de la qual provinguen de zones de risc s'ajornaran o suspendran.

Barceló ha descartat en canvi de moment aplicar mesures restrictives en els actes fallers que se celebren des del passat cap de setmana i que es prolongaran si no hi ha canvis fins al 19 de març.

Etiquetas
stats