Nova protesta de la concertada: a penes 500 persones en la rebel•lió contra Marzà i el Consell
La defensa de l’educació concertada ha tornat a protagonitzar una altra acció de protesta a València. Aquesta vegada han estat uns quants centenars de persones –500 segons fonts de la Policia Nacional, molt lluny de les aproximadament 20.000 que van aconseguir convocar procedents de tota la Comunitat Valenciana i de Múrcia fa a penes uns dies– les quals s’han concentrat i han abraçat simbòlicament el Palau de la Generalitat convocats de nou per la Mesa per l’Educació en Llibertat.
Amb el suport de Begoña Ladrón de Guevara, portaveu de Cofapa (Confederació de Pares d’Alumnes), i Alfonso Aguiló, president de la Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyament (Cece), així com també de representants del Partit Popular, encapçalats per la coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, o Ciutadans, com el seu portaveu autonòmic Fernando Giner, la concertada valenciana ha reclamat “llibertat, igualtat i gratuïtat” de l’ensenyament en un ambient festiu.
Una altra vegada amb la banda sonora del Libertad sin ira de Jarcha, s’han pogut sentir lemes com “l’educació dels teus fills la tries tu”; “Marzà, Marzà, la concertada no se’n va”; o l’esmentat “Llibertat, igualtat i gratuïtat”. El portaveu de la Mesa, Vicente Morro, ha destacat l’“èxit” de la convocatòria i ha reclamat poder debatre aquesta qüestió amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà. A més ha anunciat que continuaran amb les mobilitzacions.
Ladrón de Guevara, de la seua banda, ha reclamat la llibertat en l’elecció de centre, “volem pluralitat i igualtat per a poder triar, i cal dir-ho molt alt”, mentre Aguiló ha criticat l’“hostilitat del Consell” contra l’educació privada i concertada: “Cal deixar molt clar als polítics que no poden triar per nosaltres el col·legi on hem de portar els nostres fills”.
Finalment, Ortiz ha insistit que “sempre hem donat suport a la llibertat d’elecció de centre, no es pot decidir pels pares i complicar la vida a la gent i als professors”.