Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia manté vigilades a més de 8.000 valencianes víctimes de violència masclista

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, reunit amb els comandaments policials

elDiariocv

València —

La violència masclista segueix sent una xacra de la societat i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha fet una crida a la societat per a “arraconar als agressors de violència domèstica denunciant qualsevol indici. No podem ser còmplices d'aquesta violència i qualsevol familiar o conegut que ho sàpia ha de denunciar”.

En aquests moments, les forces i cossos de seguretat de l'Estat mantenen vigilades a més de 8.000 dones que pateixen la violència masclista a la Comunitat Valenciana.

Fins a les últimes dades disponibles (juny d'enguany), el nombre de trucades al 016 ha augmentat un 4% respecte a l'any passat (5.044 trucades enfront de les 4.850 de gener a juny de l'any passat). Així mateix, des que es va crear el 016 a la Comunitat Valenciana s'han rebut 75.880 trucades, el 75% realitzades per les víctimes i el 25% pels familiars o reunits.

“Resulta evident que en els últims anys, s'han donat passos en la visibilització, conscienciació, coordinació i mesures aplicables però igualment evident és que encara queda molt per fer, i és la nostra responsabilitat, seguir unint esforços amb l'objectiu que tota la societat espanyola s'implique en l'eradicació de la violència de gènere. I d'ací la importància del Pacte d'Estat aconseguit per tots els grups parlamentaris”, ha assenyalat Moragues.

Augment de pressupost

El delegat de Govern ha destacat l'augment del pressupost de la delegació del Govern per a la violència de gènere. L'any 2015 va tenir un pressupost de 23,7 milions d'euros, mentre l'any 2016 es van destinar 25,2 milions.

Així mateix, Moragues ha assenyalat que s'està treballant en tres punts: la sensibilització i prevenció a través de cursos impartits per Policia i Guàrdia Civil als estudiants, la realització de cursos per a seguir avançant en la coordinació dels diferents cossos policials implicats en la protecció de les víctimes i l'impuls dels convenis amb els ajuntaments per a integrar a la policia local en els sistemes de Viogen.

En aquest sentit, la valenciana és la segona comunitat en la qual més ajuntaments han subscrit el conveni Viogén amb 80, només superada per Andalusia.

Etiquetas
stats