Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

700 milions d'euros per a acabar amb els col·legis en barracons

El president Ximo Puig amb el conseller Vicent Marzà a las Corts Valencianes

Laura Martínez

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat l'engegada d'un Pla d'Acceleració d'Infraestructures Educatives durant el debat de política general celebrat aquest dimecres en les Corts. Es tracta d'un dels anuncis més rellevants del cap del Consell, i que preveu la construcció de fins a 200 nous centres educatius.

Es tracta d'un ambiciós pla global dotat amb 700 milions d'euros, que asseguren des de Presidència que han sigut negociats amb la conselleria d'Hisenda, que pretén, a més de la construcció dels 200 nous col·legis, la reforma d'altres 500.

L'execució del pressupost serà escalonada i es prioritzarà l'eliminació de barracons, l'assignatura pendent del departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà.

La conselleria d'Educació publicarà a l'octubre el desenvolupament de la norma, que inclourà una tipologia de centres amb el preu mitjà aproximat de cadascun. La idea és que siguen els municipis els que inicien la licitació dels projectes i la conselleria la que controle, per a evitar el col·lapse en l'administració autonòmica.

Si el preu final del col·legi està per sota de l'estipulat en el decret, l'ajuntament en qüestió pot destinar l'excedent a altres infraestructures educatives; per contra, si se sobrepassa la quantia, haurà d'abonar-la el consistori.

El pla pretén accelerar la construcció de les infraestructures educatives per a pal·liar el greu problema dels barracons, un dels principals retrets de l'oposició al Consell.

Etiquetas
stats