Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El fantasma de una repetición electoral sobrevuela la campaña catalana
Teresa Ribera: “Las llamadas leyes de concordia imponen la desmemoria”
OPINIÓN | Cuatro medidas para evitar el lawfare, por Juan Manuel Alcoceba Gil

Mónica Oltra sobre el funcionament del Consell: “Per a ser solidaris amb les decisions hem de participar en les decisions”

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, durant la seua entrevista en À Punt.

Laura Martínez

València —

0

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera valenciana d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha expressat en À Punt el seu desig de tornar a les formes del primer Govern del *Botànic i recuperar el diàleg amb els seus socis socialistes i amb el *president Ximo Puig.

En una entrevista en la televisió pública valenciana, la dirigent de Compromís ha criticat la falta d'aqueix mateix diàleg durant la presa de decisions sanitàries des de l'inici de la pandèmia. “Per a ser solidaris amb les decisions hem de participar en les decisions”. “Les decisions han de ser participades”, expressava la vicepresidenta, que enyora “tornar al senyal d'identitat del Botànic” i reivindica la cultura del diàleg, “escoltar a totes les parts”.

La vicepresidenta s'ha pronunciat en aquests termes després d'una setmana dura en la qual han aflorat les tensions entre membres de l'Executiu autonòmic. Oltra ha expressat que no és un problema personal amb el president Ximo Puig i que no acusa el conseller de falsejar els seus comptes, però “els números no eren” els que s'havien enviat. “No és una reivindicació de 21 milions d'euros, és que m'havien fet el pressupost sencer”, ha indicat, encara que, ha expressat: “Jo no puc governar desconfiant del meu soci”.

“Més que una pugna, la reivindicació de fons és la reivindicació d'una cultura del diàleg, que a més és un senyal d'identitat del Botànic”, ha sentenciat la número dos de l'Executiu autonòmic, qui ha recordat que quan es governa en coalició “s'ha d'escoltar a totes les parts”. “El que hi ha en el fons és una necessitat d'escoltar-nos i de dialogar, una qüestió de cultura democràtica”.

La vicepresidenta discrepa de les decisions polítiques adoptades durant les últimes setmanes de la pandèmia i reclama més restriccions com el tancament de l'hostaleria, atés que els contagis es produeixen majoritàriament en l'àmbit social. “Hi ha moltes persones que es contagien i no sabem on, hi ha una pressió creixent sobre el sistema sanitari (...) analitzant que la majoria de brots es donen en l'espai de sociabilitat, és sobre ells on pensem que cal actuar, per a evitar mesures que paren altres àmbits”, expressava la vicepresidenta, que planteja donar ajudes públiques al sector per a sostindre'l.

Preguntada per les trobades que manté el president amb Toni Cantó, líder de Ciutadans, un acostament que molesta a la seua formació i a Unides Podem, considera que li sembla bé “ampliar les majories” parlamentàries, però el líder del Consell “no ha d'oblidar qui són els socis de Govern”. Segons ha expressat, fa temps que no manté una trobada amb el president i espera resoldre aquesta qüestió ràpid.

Etiquetas
stats