Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat confirma 191 nous contagis i revela que un 22% dels qui s'han sotmés al test han donat positiu

La consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El 22% de les persones que s'han sotmés a les proves de detecció del coronavirus ha donat positiu. Així ho ha revelat aquest dijous la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha informat que s'ha realitzat el test a un total de 43.420 persones des que va arrancar la pandèmia, dels quals 9.615 han resultat positius.

A tots ells se'ls han practicat un total de 74.044 proves PCR, les quals són 100% fiables, ja que a cada pacient contagiat se li realitzen diverses proves de verificació fins que acaben eixint negatives. Del total de proves PCR, 19.808 són positives, un 26%.

També s'han realitzat 5.910 test ràpids de la partida inicial de 86.000 que va aportar el Govern i que segons Barceló, ja s'estan començant a realitzar en el personal mèdic, de residències i a les pròpies persones majors de residències.

Segons la consellera, Sanitat s'està preparant per a fer el següent salt que serà la realització de proves a les persones amb simptomatologia lleu que romanen al seu habitatge, però a la qual fins ara no se li ha pogut realitzar la prova.

Quant a les xifres de nous contagis, Barceló ha comentat que en les últimes 24 hores s'han registrat 191 positius, 20 menys que aquest dimecres, la qual cosa eleva la xifra total d'infectats des que va arrancar la pandèmia a 9.615.

Els morts han descendit lleument, amb 27 nous casos, 11 menys que el dimecres, i la xifra total ascendeix a 967 morts en la Comunitat Valenciana, 300 d'ells persones majors que vivien a residències (un 31%), encara que la consellera ha puntualitzat que això no significa que tots hagen mort als centres, ja que quan ho consideren les autoritats sanitàries són traslladats a hospitals.

Les notícies més positives continuen sent l'elevat nombre d'altes, amb 342 aquest dijous, 51 més que el dimecres, la qual cosa eleva la xifra total a 3.702 pacients curats.

Això permet que la pressió hospitalària seguisca en descens, amb 1.247 persones ingressades en aquests moments, 97 menys en les últimes 24 hores, mentre en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) són 274 els ingressos, 27 menys que aquest dimecres.

El total de sanitaris contagiats des que va arrancar la pandèmia ascendeix a 1.556, 32 més en un dia, dels quals 560 han sigut donats ja d'alta (66 més), per la qual cosa queden 996 en tractament (34 menys que el dimarts) i sense poder exercir la seua labor.

Sobre les dades en general de nous contagis, defuncions, altes i ingressos hospitalaris, Barceló ha comentat que la Comunitat es manté “en aqueixa plana, el més positiu sens dubte és el que tinguem menys ingressos tots els dies i menor ocupació de llits UCI, això són bones notícies que conviden a l'esperança”.

No obstant això, ha explicat que “amb aquest virus no ens podem fiar, no sabem com es comportarà en les pròximes setmanes i nosaltres seguim preparats per si hi haguera en algun moment un repunt”.

Quant al repartiment de màscares quirúrgiques gratuïtes per a persones vulnerables i majors de 65 anys, la previsió és que es comencen a distribuir dilluns 20 d'abril en les farmàcies valencianes.

Situació de les residències

La Conselleria ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Així, aquest dijous són 95 els centres amb algun cas actiu, dos menys en les últimes 24 hores.

Fins ara s'han detectat 1.231 positius entre residents, 62 més que aquest dilluns, i 336 entre treballadors, 4 més en 24 hores, mentre que han mort 300 residents (7 més).

Hui dia, es troben sota vigilància activa de control sanitari 24 residències en la Comunitat Valenciana, una més que aquest dimecres situada a la província de Castelló i adscrita al departament de salut de la Plana. En concret són cinc a la província de Castelló, 6 en la d'Alacant i 13 a la província de València.

Barceló ha detallat també els centres que estan sota vigilància activa per departaments de salut. Així, a la província de Castelló hi ha una residència tutelada pel departament de Vinaròs, una altra per l'Hospital General de Castelló i dos pel de La Plana.

A la província de València, dues residències estan intervingudes pel departament de Sagunt (una pertany a un municipi de Castelló), dos més pel Clínic, quatre per la Fe, cinc pel departament de Requena (el que més casos de coronavirus té per cada 100.000 habitants) i una pel de el General.

A Alacant, el departament d'Alcoi compta amb dues residències intervingudes, el de Marina Baixa amb una, el de Sant Joan amb una, el d'Elda amb una i el del General d'Alacant amb una altra.

Etiquetas
stats