Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El teatre del futbol al Micalet

Un instant de l'espectacle

Moisés Pérez

Tot i que habitualment solen ser mons ben allunyats i diferents, de vegades el futbol i el teatre s'uneixen. És el cas de l'obra 'Penev', on a través de l'experiència de l'exjugador búlgar del València CF i de l'Atlètic de Madrid es reflexiona al voltant de la difuminada línia entre l'éxit i el fracàs, entre l'esperança i el desencís. Protagonitzada per Xavo Giménez, autor del muntatge, i Carles Sanjaime, la funció arriba al Teatre El Micalet a partir d'aquest dijous, i estarà als seus escenaris fins al diumenge.

L'espectacle naix de la deixadesa i l'esperança frustrada. I per això utilitza l'experiència del futbolista conegut a la graderia de Mestalla com 'Lubo'. Penev, per tant, és una obra sobre persones de segona mà, usades, cansades. És a dir, sobre ànimes de dol. A l'obra, de fet, es parla del passat somniat, d'un 'guateque', dels Spotniks, de Françoise Hardy, d'una vorera traïdora, d'Arias, de Belodedici, del mateix futbolista... En definitiva, de futbol i de teatre.

“Es tracta d'una obra de futbol per als que odien el teatre i una obra de teatre per als que odien el futbol”, afirma l'actor Xavo Giménez. El mateix Giménez i Sanjaime són Antonio i Javier, protagonistes d'una història que va ser finalista en els premis Max d'enguany dins la categoria d'espectacle revelació.

A més de la seua nominació als premis Max, l'obra ha rebut molt bona crítica i ha tingut èxit en la seua gira per tota Espanya. L'espectacle ha visitat llocs com la Sala Cuarta Pared de Madrid, la Sala Becket de Barcelona o el Teatre Echegaray de Málaga. Ara, arriba a València avalada per la crítica, el públic, el premi al millor espectacle en la Feria Internacional de Huesca i el Premi del Jurat del Festival Escènia 2015. Els gols de Penev arriben al Micalet.

Etiquetas
stats