Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El 30% de los pisos anunciados en las capitales ya solo se ofrecen por meses
Feijóo se estrella en su electorado mientras Sánchez le abre una falla en el PP
OPINIÓN | Siempre el factor humano, por Enric González

València manté oberts els parcs i Alacant, tancats i barrats

Diversos xiquets amb les seues mares i pares al parc del riu Túria a València en el primer dia de desconfinament per als menors.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Ciutats diferents amb fórmules dispars per a abordar la possibilitat que els menors de 14 anys puguen eixir al carrer durant un màxim d’una hora acompanyats d’un sol adult.

La política restrictiva de l’Ajuntament d’Alacant, governat pel PP i Ciutadans, contrasta davant aquesta situació amb una altra de més permissiva per part de la corporació municipal de València, dirigida per Compromís i PSPV.

En tots dos casos van coincidir a precintar les zones de jocs infantils i aparells biosaludables situats als parcs i a instal·lar cartells informatius en què s’advertia la prohibició d’usar-los.

Les diferències principals rauen pel que fa a l’obertura de jardins, així com en l’actuació de la Policia Local davant dels incompliments, que es van produir en totes dues capitals.

En el cas de València, l’Ajuntament va anunciar divendres passat que obriria les zones verdes que tenen alguna mena de clos, a més del jardí del Túria, els accessos del qual s’havien precintat per l’estat d’alarma.

L’incompliment de les mesures de seguretat a mitjan matí en la zona del Jardí del Túria situada davant del Palau de la Música va generar preocupació i polèmica sobre la conveniència de l’obertura d’aquest espai emblemàtic.

No obstant això, l’alcalde, Joan Ribó, va descartar dilluns tornar a tancar els jardins en afirmar després, d’haver analitzat els informes policials, que el trencament de les

mesures de seguretat no va ser generalitzat i que es va concentrar en uns punts i uns horaris molt concrets.

Quant a l’actuació policial, els agents es van limitar a informar durant la jornada de

diumenge, i van començar a sancionar dilluns.

De la seua banda, l’Ajuntament d’Alacant va mantindre el tancament de tots els parcs i jardins tancats i vigilats, la qual cosa no va impedir que la Policia Local posara 56 denúncies, ja que els agents van començar a sancionar des de diumenge mateix.

“La majoria de les multes són per incompliment de les mesures establides pel Govern en els passejos amb els menors, i per incomplir el confinament en l’estat d’alarma per a fer front a la COVID-19 a Alacant”, van explicar fonts municipals.

Etiquetas
stats