Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’EMT de València amb Rita Barberá va pagar en quatre anys més de mig milió d’euros en assessories jurídiques externes

Un autobús de la línea 5

Lucas Marco

València —

0

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de l’Ajuntament de València va gastar un total de 515.986 euros en serveis jurídics externs durant l’última legislatura de la difunta alcaldessa del Partit Popular, Rita Barberá. Només la consultora Deloitte, contractada en matèria fiscal, tributària i jurídica, va obtindre 360.385 euros entre el 2012 i el 2015. La branca d’assessoria tributària de Deloitte va cobrar, únicament en una factura del 15 de desembre de 2014, un servei per valor de 106.943 euros.

Durant els últims quatre anys de govern municipal del PP, els regidors Alfonso Novo i Alberto Mendoza, tots dos imputats en el cas Taula, van estar al capdavant de l’empresa pública de transports. El secretari de l’EMT llavors, Ignacio Carrau Criado, va cobrar 54.176 euros, el despatx Garrigues va facturar 55.000 euros, PricewaterhouseCoopers va obtindre 29.300 euros, mentre que J. Vidal va ingressar 17.125 euros. En total, els responsables del PP en l’empresa pública van gastar 515.986 euros en els serveis jurídics externs.

L’EMT, presidida pel regidor de Compromís Giuseppe Grezzi, està en l’ull de l’huracà arran de la rocambolesca ciberestafa de quatre milions d’euros per la qual una directiva ha sigut acomiadada i imputada pel jutge que investiga el cas. Després de l’estafa multimilionària, Grezzi va aprovar en el consell d’administració del 7 d’octubre passat, amb els vots de PSPV i Compromís, la renovació de la direcció de l’EMT i va apujar el sou al gerent de l’entitat, Josep Enric Garcia, al cap de gabinet d’aquest (que va ascendir a director adjunt) i al secretari del consell d’administració, Salvador Martínez Tarín.

Els responsables actuals de l’EMT han revisat la facturació de l’empresa en matèria d’assessories jurídiques externes arran de les crítiques de la portaveu del PP, María José Catalá, sobre el cobrament de 222.000 euros per part del despatx de l’actual secretari del consell d’administració, Salvador Martínez Tarín, durant els últims quatre anys. Catalá va denunciar que “l’EMT és l’únic organisme que té un assessor jurídic extern, contractat sense concurs públic, i el despatx del qual ha cobrat més de 220.000 euros de tots els valencians”.

En realitat, Martínez Tarín ha cobrat aquests quatre anys 226.870 euros, mentre que la secció d’assessoria fiscal de Deloitte ha facturat 90.689 euros. En total, l’EMT ha pagat quasi 200.000 euros menys en assessories externes respecte de l’última legislatura del PP.

Etiquetas
stats