Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana detecta 14 milions d'euros sense justificar per la compra de trens entre 2000 i 2007

Marisa Gracia (en el centre), en la comissió d'investigació de l'accident del metro.

Carlos Navarro Castelló

L'informe intern de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) relatiu a la compra de trens entre els anys 2000 i 2011 llança un carrusel de presumptes irregularitats.

Segons ha esbrinat eldiario.es, entre els més rellevants destaquen l'aparició de sobrecostos sense estar degudament justificats per un valor de prop de 14 milions d'euros.

A més, l'empresa, en aquell moment amb el PP al capdavant del Consell i dirigida per la gerent Marisa Gracia (imputada en la causa de l'accident de metro), no va aplicar a les empreses adjudicatàries penalitzacions per valor de 1,3 milions d'euros pels retards en el lliurament de trens, els terminis dels quals en molts casos van ser modificats.

L'informe aprecia possible fraccionament de contractes en alguns dels expedients de contractació, absència de pòlissa de responsabilitat civil en la majoria d'ells i incompliments amb els terminis establits per a les publicacions en els diferents diaris oficials (DOCV, BOE, DOTZE) així com la comunicació a l'adjudicatari i a la resta de licitadors, tal com marca la llei.

També es posa en relleu que en uns casos no es justifica suficientment l'adjudicació a l'oferta més cara i en uns altres s'acaba contractant per procediment negociat amb publicitat, en lloc de per concurs públic, sense constar document que acredite el canvi de modalitat.

L'absència en els plecs de condicions dels criteris i normes de valoració que determinen la puntuació de les diferents ofertes també és una constant, segons el document.

Com ha publicat eldiario.es, aquest informe va ser sol·licitat a una auditora externa per l'exgerent de FGV i, a tenor d'aquestes suposades irregularitats, la Conselleria d'Obres Públiques ha engegat una investigació interna encaminada a contrastar totes aquestes anomalies per si pogueren traslladar-se a la Fiscalia.

Curiosament, el grup parlamentari popular de les Corts Valencianes ha demanat la compareixença de la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, i el gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez, per a explicar els resultats d'aquesta auditoria, quan els presumptes desviaments es van produir sota la gestió precisament del PP.

Etiquetas
stats