Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Antonio Montiel, exlíder valencià de Podemos, fa un pas enrere: “El partit no ha estat a l'altura”

Antonio Montiel amb els periodistes.

Laura Martínez

València —

0

“Podem no ha estat a l'altura”. Amb aquestes paraules, Antonio Montiel, el que va ser candidat de la formació morada a la presidència de la Generalitat Valenciana, portaveu del partit de Pablo Iglesias en les Corts Valencianes i secretari general autonòmic, ha anunciat que es baixa de la candidatura a les eleccions del pròxim 26 de maig. D'aquesta manera, es retira de la primera línia de la política, encara que tampoc anava a ocupar un lloc d'eixida en la llista.

Montiel, que s'ha mostrat molt crític amb el partit, ha assegurat: “Tenim una responsabilitat en la desafecció política que estem vivint”. “La gent mereix més que assistir permanentment a conflictes d'egos”, ha insistit el diputat valencià, qui ha explicat que comença a estar “cansat” de “personalismes d'uns i d'uns altres. No podem estar tot el dia parlant de nosaltres mateixos”.

Al seu judici, cal estar al carrer “de debò” i no “fer-se quatre fotos i publicar quatre tuits”. “Podem cada dia s'assembla més a la 'avantguarda esquerrana' al vell estil, mirem als moviments socials des de fora”, ha dit Montiel, qui ha relatat: “Els companys de Podemos ens hem perdut el respecte”.

El diputat morat, que es va situar al costat d'Íñigo Errejón en la seua pugna amb Pablo Iglesias, sosté que acabarà el que té “entre mans”, que estarà “fins a l'últim moment”, i que l'endemà a la dissolució del parlament valencià demanarà el seu reingrés en l'Administració, concretament a l'Ajuntament d'Albal, on té el seu lloc. Encara que ha aclarit que es quedarà en el partit “com un inscrit més”.

Etiquetas
stats