eldiario.es

9

El marit d'una exdirectora general de Zaplana va accedir als arxius del Pla Eòlic dies abans de la intervenció de la UCO

La Generalitat Valenciana obrirà un expedient informatiu a Alfonso Roselló per a aclarir quina actuació ha pogut tindre amb els documents objecte de la investigació

El registre de l'arxiu de la Generalitat recull que Alfonso Roselló, alt funcionari autonòmic, va estar consultant els documents investigats posteriorment per la Guàrdia Civil

Zaplana llega a la Comandacia de Valencia antes de su traslado ante la juez

L'expresident Eduardo Zaplana es traslladat a declarar EFE

El responsable de Recursos Humans de l'Ivace (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), Alfonso Roselló, va estar consultant els expedients del Pla Eòlic pocs dies abans de la detenció a València de l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana per agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO). La Generalitat obrirà un expedient informatiu a Roselló per a aclarir quina actuació ha pogut tindre amb els documents del Pla Eòlic, una investigació que dirigirà la Conselleria de Transparència.

Es dóna la circumstància que Roselló és el marit d'Auxiliadora Hernández, germana de l'exconsellera d'Agricultura Maritina Hernández que va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat amb Zaplana en el Palau de la Generalitat (directora general de Relacions Externes i directora general de Relacions Agràries amb la Unió Europea). En 2011 també va ocupar el càrrec de secretària autonòmica d'Educació amb Alejandro Font de Mora com a conseller.

Tal com ha informat El Mundo, Roselló va accedir el passat 16 de maig -les detencions i els registres de l'operació Erial van tindre lloc dimarts passat 22 de maig- a l'arxiu que la Generalitat Valenciana té en la localitat de Riba-roja, on pel que sembla va consultar i va manipular els documents relacionats amb el Pla Eòlic, uns expedients que després van investigar els agents de la UCO a la recerca de proves relacionades amb la investigació del cas Erial.

Roselló va entrar a treballar en l'Administració autonòmica a través de l'Agència Valenciana d'Energia amb el Govern de Zaplana l'any en què suposadament es van cometre les irregularitats que ara investiga el jutjat d'instrucció número 8 de València. Actualment és personal laboral de l'Ivace des d'abans que arribara l'actual Consell, i per tant no és personal de confiança de la directora de l'Institut, Julia Company.

El PSPV demana "mesures contundents"

Els socialistes valencians, per boca de la seua diputada autonòmica Ana Barceló, ha sol·licitat que s'investigue l'actuació de Roselló -la visita de la qual als arxius de la Generalitat Valenciana va quedar recollida en el registre d'entrada de seguretat- per a esclarir "per què va estar consultant i possiblement manipulant els expedients pels quals dies després van ser detinguts l'expresident Zaplana i diversos membres de la família de l'exconseller Juan Cotino". Fins que el succeït quede esclarit, el PSPV ha sol·licitat la suspensió cautelar de l'alt funcionari.

Els socialistes, "davant la gravetat de les informacions conegudes", han demanat una investigació exhaustiva del succeït per a, "de confirmar-se que va poder manipular els expedients del cas que ja estaven en mans de la UCO", es prenguen mesures "contundents" contra el marit d'Hernández.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha