Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L'Ajuntament de Barcelona rep la soŀlicitud per fer un hotel de luxe a la Torre Agbar

La Torre Agbar no es veurà afectat per la moratòria hotelera

Oriol Solé Altimira

La Torre Agbar pren definitivament el camí per ser un hotel de luxe. L'Ajuntament de Barcelona ha rebut la sol·licitud de llicència del seu promotor, el fons d'inversió Emin Capital, que vol convertir l'emblemàtic edifici de la plaça de les Glòries en un hotel pel qual s'ha interessat la cadena Gran Hyatt. Una vegada ja s'ha sol·licitat la llicència és difícil que qualsevol ajuntament la rebutgi, sempre que s'ajusti a la llei.

En el cas de l'hotel de la Torre Agbar, s'hauran d'elaborar diversos informes tècnics per avaluar la seva viabilitat, com un de Bombers, un altre d'Activitats i un de Projectes Urbans, ha informat l'Ajuntament. Els promotors hotelers vetllen fins a l'últim detall perquè els informes siguin favorables i compleixin amb la legalitat, degut a la gran inversió que suposa qualsevol projecte hoteler de luxe, com el de la Torre Agbar.

A més del de la Torre Agbar, l'Ajuntament de Barcelona ha rebut sis sol·licituds de llicències d'allotjaments turístics presentades per promotors que ja disposaven d'un certificat d'aprofitament urbanístic previ a la suspensió temporal decretada pel govern municipal al juliol. En conjunt seran set els projectes que sortejaran la moratòria hotelera. El consistori ha detallat que va rebre l'11 de gener la sol·licitud de llicència d'Emin Capital. La resta de projectes són quatre hotels, una residència d'estudiants i un hostal-pensió.

El certificat d'aprofitament urbanístic dóna dret a presentar en sis mesos una petició de llicència, que es denega si el projecte no s'adequa a la legalitat vigent i no compleix amb els requisits necessaris. El termini perquè l'Ajuntament determini si el projecte de la Torre Agbar s'ajusta a la normativa és de tres mesos.

L'Ajuntament ha assegurat que el projecte d'Emin Capital per fer un hotel a la Torre Agbar no se salta la moratòria ja que comptava amb un certificat d'aprofitament urbanístic abans de la suspensió de llicències decretada al mes de juliol. La moratòria hotelera ha frenat 30 hotels, però uns altres 45 no s'han vistos afectats per la mesura.

El conjunt de 39 projectes d'allotjaments turístics que han quedat congelats per la moratòria quedaran subjectes al nou Pla Espacial Urbanístic d'Allotjaments Turístics, que determinarà si s'aproven o no.

A més de l'hotel a la Torre Agbar, els altres sis projectes que han sol·licitat llicència i que disposaven del certificat urbanístic previ vigent estan ubicats al Passeig de Gràcia, a la Rambla Catalunya -amb dos establiments- i als carrers Casp, Diputació i Sèneca, ha informat l'agència Europa Press.

Etiquetas
stats