Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Bocairent tanca la circulació en el seu centre històric i l'accés a monuments turístics davant l'escalada de la COVID

Vistes del barri medieval de Bocairent.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Bocairent ha decretat una sèrie de mesures per a revertir la situació de la pandèmia de la COVID-19 en la localitat entre les quals destaquen el tancament dels principals atractius turístics d'aquesta localitat que té un dels barris medievals més destacats de la Comunitat Valenciana. Les mesures romandran actives fins al 22 de novembre i inclou el tancament dels monuments turístics com les Covetes dels Moros, la plaça de bous, museus o també el tancament de la circulació pel centre històric.

Les mesures s'han pres després de la reunió de la direcció del centre de salut de Bocairent, el cap de la Policia local i l'equip de govern de l'Ajuntament davant l'agreujament de la situació sanitària en la localitat amb més de 30 casos positius i proves pendents de resultat.

Pel que fa a les mesures que afecten més els veïns es tanca l'escola infantil -en la qual s'ha detectat un cas positiu-; reforç de la presència de la Policia Local en les eixides dels centres educatius així com augment del control de locals socials i de cases de camp; aprofundiment de les sancions per l'incompliment de les mesures de prevenció marcades per les autoritats sanitàries (ús incorrecte o nul de la màscara, fumar sense mantindre la distància de seguretat, etc.); reforç de les tasques de neteja i de desinfecció; tancament de parcs i de jardins; i prohibició d'ús dels espais municipals cedits a associacions i a col·lectius locals, i revocació de la cessió en cas d'incompliment; suspensió de les activitats de tot tipus programades.

L'alcalde de la localitat, Xavier Molina, conclou el comunicat emés afirmant que “la situació sanitària és greu” pel que “és el moment de demostrar si actuem com a societat que pensa amb la resta de persones o ens instal·lem en l'egoisme individualista. Uns comportaments contundentment exemplars durant les pròximes setmanes ens permetrà un control de la situació ràpid i evitarà que es cronifique l'alta incidència; en cas contrari, continuarem posant en risc o condicionant el dia a dia dels col·lectius més vulnerables a la pandèmia del nostre veïnat”.

Etiquetas
stats