La portada de mañana
Acceder
Quién es Carlos Lesmes y por qué no ha dimitido del CGPJ, por Ignacio Escolar
La tradición del PP de Madrid de enfrentarse a la dirección nacional
España y Francia vuelven a luchar por Picasso 50 años después

Els veïns de Quart de Poblet tindran una targeta per a carregar gratis els seus vehicles elèctrics

Un dels nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

En l'últim ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet s'ha aprovat per unanimitat el Reglament Regulador de l'Ús dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. D'aquesta manera, quan es publique l'ordenança en el BOP i es complisquen els terminis legals es podrà començar a utilitzar el centre instal·lat al carrer Reverend Pare José Palacios.

“Pocs municipis han desenvolupat ordenances en aquest aspecte -afirma Bartolomé Nofuentes, regidor de Mobilitat-. Alguns tenen centres de càrrega però no una normativa que les regule". Aquest text, aprovat per tots els grups amb representació municipal, s'estableix que l'usuari “puga recarregar el cotxe de manera gratuïta i controlada, és a dir, el propietari del vehicle haurà de sol·licitar a l'ajuntament una targeta que permetrà utilitzar el carregador i regularà la periodicitat de les recàrregues”, detalla.

Per tot això, en aquest punt es podran carregar fins a dos vehicles al mateix temps. A més afirma que aquest tipus d'instal·lacions és el més demandat pels usuaris dels cotxes elèctrics ja que permet realitzar una càrrega completa de la bateria en menys d'una hora. És a dir, és de càrrega ràpida (depén també del tipus i capacitat de bateria que tinga el cotxe). En concret és de 50 kW del tipus trio amb un CHAadeMO i un CCS (Corrent Continu) i un AC (Corrent Altern).

En breu, la localitat comptarà amb un altre centre de recàrrega. Amb aquest l'Ajuntament de Quart de Poblet explica que assumeix el compromís de promoure una mobilitat urbana sostenible, respectuosa amb el medi ambient i fomentar els mitjans de transport que redueixen el consum de combustibles fòssils contaminants

"Molts conductors no s'atreveixen a fer el pas de comprar un vehicle elèctric precisament per la falta de punts de càrrega", adverteixen des del consistori. Per això el regidor de Mobilitat, assenyala que d'aquesta formar es contribueix a acabar amb “el llucet que es mossega la cua. No hi ha infraestructura perquè no hi ha parc de vehicles i no hi ha parc de vehicles perquè no hi ha infraestructura”.

Etiquetas
Publicado el
29 de julio de 2021 - 09:39 h

Descubre nuestras apps