Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Llum verda de la Conselleria per a la modificació puntual del PGOU que protegirà l'última parcel·la verge del litoral de Calp

Cala Manzanera de Calp.

Toni Cuquerella

0

La Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual D-13 del PGOU-98 de millora ambiental i del patrimoni cultural del sòl urbà de la Manzanera que permetrà protegir l'última parcel·la verge del litoral de Calp, situada en aquesta urbanització d'aproximadament 10.000 metres quadrats.

D'aquesta manera la parcel·la, que fins al moment era urbanitzable, passa a ser una zona verda. Es tracta d'un projecte que va arrancar a principis de la legislatura a fi de salvaguardar una pineda, situada al costat de la costa en sòl edificable sobre la qual podia sol·licitar-se llicència el que va portar al fet que es decidira traslladar la seua edificabilitat a altres zones en la mateixa urbanització La Manzanera.

La modificació puntual D-13 també té repercussions en el patrimoni cultural de la urbanització ja que suposa una protecció integral de l'obra de Bofill en la seua part exterior. A partir d'ara s'impedeix qualsevol modificació estètica de l'exterior de les edificacions construïdes per l'arquitecte català.

A més, aquesta modificació puntual també permet ordenar els espais verds de la urbanització i augmentar els accessos a la costa.

Etiquetas
stats