Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Competència dicta resolució sobre el pacte de preus de Francis Puig amb els seus socis

L'empresari audiovisual Francis Puig.

Lucas Marco

0

La Comissió de Defensa de la Competència ha traslladat a Francis Puig i els seus socis de la família Adell Bover la resolució sobre el pacte de preus que les empreses audiovisuals van presentar per a un contracte de la televisió autonòmica valenciana À Punt. La mesa de contractació de la cadena pública va denunciar davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència el pretés pacte de preus i l’organisme va traslladar l’assumpte al seu homòleg autonòmic, dependent de la Sotssecretaria de la Conselleria d’Economia, que ha dictat la resolució traslladada a les parts. 

Els imports de les ofertes de Comunicació dels Ports SA, la productora del germà del president de la Generalitat, i de Kriol Produccions SL i Canal Maestrat SL, de la família Adell Bover, coincidien al cèntim. La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació va detectar “possibles conductes contràries al principi de lliure competència i al principi de proposta única” en les ofertes de la productora de Puig i de sis empreses audiovisuals més.

La resolució, segons fonts coneixedores del procés consultades per aquest diari, és ferma i les empreses audiovisuals disposen d’un termini per a fer les seues al·legacions. L’organisme independent, encara que vinculat orgànicament a la conselleria que dirigeix Rafael Climent i pràcticament sense personal propi, va ser l’encarregat d’analitzar el cas pel fet de ser l’òrgan de contractació que va detectar el pretés pacte de preus autonòmic (À Punt). 

Una vegada superat el termini d’al·legacions de deu dies hàbils, en què les empreses poden sol·licitar que es declaren confidencials algunes parts de la instrucció per evitar un possible espionatge industrial, la Comissió de Defensa de la Competència publica la resolució final, contra la qual només es podria alçar recurs davant la jurisdicció contenciosa administrativa.  

La mercantil de Francis Puig optava als lots u (24.200 euros) i dos (36.300 euros) del contracte del servei de recursos audiovisuals de la televisió autonòmica a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat. Comunicació dels Ports SA va presentar ofertes idèntiques (tant que coincidien al cèntim amb les de Kriol Produccions i Canal Maestrat) per un preu “molt inferior a la baixa mitjana respecte de la resta de les empreses licitadores”, segons la mesa de contractació. El germà del president va acabar renunciant a optar al contracte.

Etiquetas
stats