Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell demana un informe a l'Advocacia per a tombar plans urbanístics de 18.000 habitatges en la costa

Previsualització virtual del PAI Doña Blanca Golf de Torreblanca. Ecologistes en Acció.

Carlos Navarro

València —

0

Set plans urbanístics que sumen una superfície total de 5,4 milions de metres quadrats i implicarien la construcció de 18.000 habitatges s'exposen a quedar definitivament bandejats, la qual cosa suposaria la conversió d'aqueix sòl, fins ara urbanitzable, en rural protegit, en el qual no cabria per tant la construcció d'immobles.

Així ho estableix el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) aprovat al maig de 2018 i confirmat l'any passat per la justícia després dels recursos de diverses promotores: “Cal tindre en compte que aquesta eina atorgava un termini perquè es formalitzaren els desenvolupaments urbanístics que van quedar a mig fer. En alguns casos no tiraran avant i aqueixa part de litoral quedarà protegida. Els que han prosperat ha sigut perquè tenien més viabilitat econòmica i perquè comptaven amb tots els informes ambientals necessaris”, va comentar recentment la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, en declaracions a elDiario.es.

En concret, el termini establert pel Pativel perquè es feren efectius els desenvolupaments pendents és de cinc anys, termini que finalitza aquest mes. Per aquest motiu, fonts de la Conselleria de Política Territorial han informat aquest diari que han sol·licitat un informe a l'Advocacia de la Generalitat amb l'objectiu que marque el full de ruta jurídic per a procedir a desclassificar aquests set plans urbanístics, ja que entre altres qüestions la irrupció de la pandèmia que va paralitzar durant els mesos els procediments administratius han pogut afectar la qüestió dels terminis.

Així, els sectors que podrien veure's afectats pel Pativel i els terrenys del qual passaran a estar protegits són: Torreblanca Golf, platja del Puig, Vega de Cullera, el brosquil, Mareny de Tavernes, Rafelcaid a Gandia i Cala Mosca a Orihuela.

El programa d'actuació integrada (PAI) Sant Gregori Golf de Borriana, que preveu el desenvolupament de 2,5 milions de metres quadrats de sòl, amb uns 6.000 habitatges i un camp de joc de 18 forats, podria quedar fora en haver-se iniciat ja obres d'urbanització.

Etiquetas
stats