Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El gerent de Divalterra apuja el sou als seus antics subordinats en oficines, mentre la nòmina dels més de 500 brigadistes continua congelada

Consell d’Administració de Divalterra del 27 de setembre passat.

Sergi Pitarch

0

L’empresa pública de la Diputació de València Divalterra ha iniciat des de fa uns mesos una política de millora salarial d’alguns empleats d’oficines i caps, mentre manté els brigadistes, el gros de la plantilla més nombrós i que menys cobra, amb la nòmina congelada. El gerent Antonio Mas, nomenat l’any passat després de la detenció dels dos cogerents anteriors en l’operació Alqueria, ha optat per premiar els seus antics subordinats en el Servei d’Informació Territorial, on era cap abans del seu lloc actual.

Així, en ple mes d’agost Antonio Mas va fer un informe per a incrementar la nòmina dels seus antics subordinats en la secció d’oficines que va ser ratificada pel Consell d’Administració del 27 de setembre passat. Una pujada del salari brut de 5.091 euros a l’any per a deu empleats. Aquest increment va ser retroactiu, a comptar des del mes de juny d’enguany.

Dos treballadors més, caps de nova creació, també han vist millorat el salari brut de manera retroactiva. En aquest cas, l’augment del salari brut amb una reclassificació de 10.389,12 euros anuals. Es tracta dels dos responsables del sector dels brigadistes, València Nord i València Sud. En aquest cas, els dos nous càrrecs van eixir de la borsa de treball que es va crear per al coordinador de brigades. 

Divalterra ha aprovat fa poc la creació d’una borsa de treball per a 47 brigadistes nous que tindran contracte indefinit. La borsa ha tingut el suport de la representant sindical en el Consell d’Administració (CSIF) i per a accedir-hi caldrà dur a terme un procés de selecció amb examen teòric, valoració de mèrits i proves físiques.

Fonts de l’empresa expliquen que s’ha creat una borsa nova i que no s’ha recorregut a la del novembre del 2017 perquè ara els llocs que s’han creat seran indefinits. Però la realitat és que l’anterior encara no ha caducat i ja es va fer un procés de selecció en què van passar més de 200 persones. Aquests aspirants a brigadistes hauran de tornar a passar pel procés i fer les proves físiques amb motxilla, com l’última vegada a Castelló de la Ribera.

Etiquetas
stats