Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

L’edifici de la pedania valenciana de la Torre que el PP va deixar abandonat costarà 7 milions més pels danys en l’estructura

L'edifici a mig construir de la Torre, danyat després d'un incendi.

Carlos Navarro Castelló

0

El fallit projecte urbanístic del PP a la Torre, pedania de València, conegut com a Sociòpolis, generarà costos addiciones a les arques públiques 15 anys després de la seua presentació.

La macrourbanització la va impulsar entre els anys 2003 i 2006 el conseller d’Habitatge llavors Rafael Blasco (PP), condemnat a presó pel desviament de fons destinats a actuacions en països del Tercer Món (cas Cooperació).

El projecte preveia la construcció de 2.800 habitatges, 2.300 dels quals de protecció oficial, dels quals finalment només se’n van construir uns 200. Les obres d’un dels edificis principals de la urbanització van quedar paralitzades, i es va deixar durant anys l’estructura de l’immoble al descobert, que en tot aquest temps ha patit tota mena d’actes vandàlics i desperfectes.

Aquest abandó eixirà car a la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que dirigeix el vicepresident segon del Govern valencià, Héctor Illueca, i que prepara la licitació per a reprendre les obres entre els mesos d’abril i maig de l’any que ve.

Segons ha informat a elDiario.es el secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar, “l’Ajuntament ja ha tramitat la llicència d’obres, per la qual cosa a final d’any licitarem el projecte amb una primera certificació de 2,3 milions d’euros”.

Aguilar ha explicat que “el cost total d’acabar l’edifici ascendirà finalment a 20 milions d’euros, set més dels 13 milions previstos inicialment, ja que cal introduir nous elements i reparar danys, a més de consolidar l’estructura”.

Entre els nous elements que s’introduiran destaquen els relacionats amb l’eficiència energètica, ja que l’edifici complirà tots els requisits en aquest sentit.

Una vegada acabat, la Generalitat tindrà 184 nous habitatges per al seu parc públic, que s’adjudicaran en règim de lloguer social i es destinaran una gran part a col·lectius desfavorits.

Aquesta és la primera de les actuacions incloses en el Pla Integral de la Torre, un projecte global que convertirà aquesta zona en una de les àrees residencials de lloguer més gran de tot el territori estatal i que pretén deixar arrere el concepte de Sociòpolis .

Durant el mes de juliol passat es va dur a terme un procés participatiu entre el veïnat per veure quines necessitats té la pedania quant a dotacions públiques i usos d’habitatges i locals comercials. Les conclusions es presentaran els pròxims dies.

Segons l’Observatori de l’Habitatge i Segregació Urbana, València és una ciutat amb una alta necessitat d’habitatge públic, accentuada encara més amb l’actual crisi causada per la COVID-19. Per això les polítiques públiques han d’encaminar-se cap a l’ampliació del seu parc públic per a destensar els preus del lloguer i assegurar una oferta assequible d’habitatges.

El nou projecte per a la Torre aportarà uns 2.000 nous habitatges de protecció pública a què se se’n sumaran 600 més de lloguer social promoguts directament per la Conselleria, que compta amb quatre parcel·les en el sector, una de les quals compartida amb l’Ajuntament, i 400 més de renda lliure.

EL pla estarà basat en criteris de sostenibilitat, amb un gran nombre de cultius urbans i entramat de negocis de proximitat, i amb una aposta per la innovació en la construcció.

Etiquetas
stats