Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont retrau a Oltra que el critique per “fer-se dinarots” a Bèlgica mentre Junqueras està en la presó

Mónica Oltra.

Adolf Beltran

0

La vicepresidenta valenciana i líder de Compromís, Mónica Oltra, afirmava en una entrevista publicada per eldiario.es diumenge que “és hora que a Catalunya es recupere l’eix esquerra-dreta”, i argumentava: “La dreta es tapa sempre les vergonyes amb les banderes. Sol tindre pocs principis. Es veu molt clar en els líders que han encapçalat el procés: un està en la presó i l’altre està per ací fent-se dinarots i penjant-ho en Twitter”.

Oltra afegia: “L’esquerra té principis i ètica i per a la dreta els principis són els diners i el poder. Alguna cosa apunta a això. Només cal veure on està cadascun dels que lideraven el procés, un de dreta i l’altre d’esquerra”.

L’al·lusió, de què s’ha fet ressò dilluns el diari Ara, no ha caigut bé a Carles Puigdemont, que li ha retret en Twitter: “Tu també t’apuntes a aquesta brama, Mónica Oltra? Et convido a acompanyar-me en algun dels meus viatges, i a passar una setmana amb nosaltres. Després podràs opinar i dir el que vulguis, però almenys amb fonament. Denigrar algú sobre falsedats és un recurs impropi de demòcrates”.

Oltra ha respost al seu torn: “He dit i sostinc que mentre altres persones entraven en presó, vosté penjava fotos al Twitter dels seus dinarots a Bèlgica. Dos maneres ben diferents d’encarar els principis en política. Agraïda per la invitació als ‘seus viatges’, però tinc massa faena treballant per les persones”.

Tant Oltra com el president valencià, el socialista Ximo Puig, s’han destacat per defensar el diàleg com a eixida al conflicte independentista a Catalunya, per la qual cosa són atacats sistemàticament des de la dreta com a aliats dels secessionistes. En el Govern valencià, no obstant això, l’actitud dels independentistes catalans, que pretenen tombar uns pressupostos generals en què el Govern assumeix el pes de la Comunitat Valenciana a l’hora de recollir les inversions territorialitzades, causa bastant irritació.

Etiquetas
stats